Politie Zeeland



O-2186-2003 DODELIJK ONGEVAL OP DE BROUWERSDAM


Vanmorgen tussen 05.45 en 06.00 uur zijn op de Brouwersdam in de gemeente Schouwen-Duiveland twee personen doodgereden. De automobilist is doorgereden.

Om 05.45 uur kreeg de politiemeldkamer een telefoontje van een automobilist dat er twee mensen op de hoofdrijbaan van de N57 (Brouwersdam) liepen en probeerden auto's aan te houden. Terwijl de politiepatrouille onderweg was, kwam er enkele minuten later een melding dat er op de Brouwersdam een ernstig verkeersongeval was gebeurd. Ter plaatse bleek dat er een automobilist over een op de rijbaan liggend lichaam was gereden en dat daar ook een tweede persoon op de rijbaan lag. Beide personen bleken te zijn overleden. De politie gaat ervan uit dat de twee voetgangers door een auto zijn aangereden, welke na het ongeval is doorgereden.

Aan de zeezijde van de Brouwersdam trof de politie later een bestelauto aan in het water. Het is nog niet duidelijk hoe deze auto in het water is terechtgekomen. De politie veronderstelt dat de beide slachtoffers met de bestelauto te water zijn geraakt, zich daaruit hebben bevrijd en vervolgens naar de hoofdrijbaan zijn gelopen om hulp in te roepen, waarbij zij zijn aangereden. De slachtoffers zijn een 40-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland en een 31-jarige vrouw uit Groningen.

De politie stelt een uitgebreid technisch onderzoek in en heeft een team geformeerd om dit ongeval op te kunnen helderen.

De hoofdrijbaan is tot 08.30 uur afgesloten geweest voor het verkeer, dat werd omgeleid via de secundaire weg naast de hoofdrijbaan.

Iedereen die informatie heeft over dit ongeval of tussen 05.30 en 06.00 uur de Brouwersdam is gepasseerd, wordt verzocht contact op te nemen met politie Zeeland,
telefoon: 0900-8844.


---- --