Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-04-2003
Persberichten district Kerkrade (JC 13.15u) Donderdag 03 april 2003

District Kerkrade

Kerkrade, handelaar in softdrugs beboet
Woensdag 2 april omstreeks 17.00 uur verrichtte de politie van Kerkrade een onderzoek naar de handel in softdrugs in een woning aan de Nierspringstraat in Kerkrade, omdat het vermoeden bestond, dat op genoemd adres gehandeld werd in softdrugs. Bij het betreden van de woning werden in totaal 236 gram softdrugs aangetroffen, een weegschaal en een rekenmachine. De 32 jarige bewoner werd aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De genoemde goederen werden in beslag genomen.
Met een snelrechtprocedure werd de zaak afgehandeld en de man kreeg een boete opgelegd van 500.

Kerkrade, hennepplanten gestolen
Bij de politie kwam woensdag 2 april omstreeks 12.15 uur de melding binnen dat in een woning, gelegen aan de Veldkuilstraat in Kerkrade een inbraak had plaatsgevonden.
Ter plaatse gekomen trof de politie aan de achterzijde van de woning een ladder aan en zag dat deze stond onder een openstaande deur van de bovenverdieping.
Bij het binnengaan van de woning roken de agenten een sterke hennepgeur en trof in een kamer een hennepplantage aan. Daar stonden 95 planten , waarvan het bovenste gedeelte kennelijk was gesnoeid. Verder bevonden zich in die kamer kweeklampen en overige apparatuur voor de kweek van hennep. Al deze goederen zijn in beslag genomen. De bewoner, een 37 jarige Kerkradenaar, van deze woning is bij de politie bekend, doch werd daar niet aangetroffen. Het onderzoek wordt voorgezet en tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.