Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003
Beroving / seksueel misdrijf
Vrouw beroofd en verkracht.

Man overvalt vrouw in schuur.

Een 27-jarige vrouw werd op 17 maart 2003, rond 21.45 uur, in de berging van haar woning aan de H.F. van Riellaan seksueel misbruikt. De H.F. van Riellaan ligt in de Utrechtse wijk Tuindorp.

Het slachtoffer verliet tegen 21.30 uur het Park Plaza hotel in Utrecht. Ze fietste langs het Shell tankstation naar haar huis aan de H.F. van Riellaan. Ze zette haar fiets op de standaard en opende, al telefonerend met een vriendin, de deur van de berging. Daardoor heeft de vrouw de dader, die met een mes op haar af kwam rennen, pas laat in de gaten. Van schrik liet het slachtoffer haar telefoon vallen en werd de verbinding met haar vriendin verbroken. De dader duwde de vrouw de berging in en vroeg waar haar geld was. Zij gaf haar portemonnees en moest ook de pincode van haar bankpas geven. Toen werd de vrouw vastgebonden en seksueel misbruikt. Daarna deed de dader de deur op slot en verdween. De dader kan na de H.F. van Riellaan, via het Griftpark, naar het centrum zijn gefietst.
Gevolgd
Mogelijk heeft de dader de vrouw al vanaf het Park Plaza hotel aan het Westplein gevolgd naar haar woning, aan de H.F. van Riellaan, of vanaf het Centraal Station van Utrecht. Het slachtoffer droeg die maandagavond 17 maart een rode jas en rode broek.

Meegenomen
De dader is er met 2 portemonnees van het slachtoffer vandoor gegaan. Eén is er later teruggevonden in het Griftpark in Utrecht, ter hoogte van de Stieltjeslaan. De tweede, een rode portemonnee, is nog niet terecht. Ook de sleutelbos van het slachtoffer, met daaraan vier gewone sleutels en twee kleintjes, is meegenomen. Pinnen

Kort na het misdrijf, rond 22.00 uur, heeft de dader bij de ABN/AMRO-bank op het Neude (centrum Utrecht) geld pint. Hiervan zijn videobeelden gemaakt.

Meteen daarna is hij naar de pinautomaat van het postkantoor vlakbij het Ledigerf gegaan om geld op te nemen.

De volgende dag, dindag 18 maart, heeft de dader om 06.45 uur geld opgenomen bij de pinautomaat van de ABN/AMRO-bank op de hoek Sweder van Zuylenweg / Burgemeester van Tuylkade in de Utrechtse wijk Zuilen.
Dader

negroïde man;

leeftijd 20-25 jaar;

lengte 1.65-1.75 meter;

gezet, breed postuur;

gladde huid;

breed gezicht met brede neus;

geen bril, baard of snor;

droeg een donkerblauwe of zwarte wollen muts;

opvallende zwarte 3/4 leren jas met veel stiksels;

donkere broek en een zegelring;

sprak de man redelijk goed Nederlands, maar wel met een Surinaams / Antilliaans accent. De politie vraagt

Wie (her)kent de dader aan de hand van de beelden en het gegeven signalement?

Wie heeft gezien dat de dader maandag 17 maart 203, rond 21.45 uur, het slachtoffer bij de berging van haar woning aan de H.F. van Riellaan in Utrecht heeft overmeesterd, of dat ze vanaf het Park Plaza Hotel aan het Westplein door de dader is gevolgd naar haar woning?

Wie heeft de dader bij één van de drie pinautomaten geld op zien nemen?

Wie heeft mogelijk de rode portemonnee, de Rabo-bankpas en de sleutelbos (met zes sleutels) van het slachtoffer gevonden?

Wie is iets dergelijks overkomen en heeft hierover nog niet met de politie gesproken? Man overvalt vrouw in schuur.

De H.F. van Riellaan

De H.F. van Riellaan

Videoprints van de dader

Videoprints van de dader

Portemonnees en sleutels

Portemonnees en sleutels

Uw tips zijn welkom bij Recherche Bijstandsteam Riel van de Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).