Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-04-2003
Politieberichten van 3/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Marssum: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 06.45 uur vond op de Westergoawei It Aldlan een aanrijding plaats tussen een fiets en een bestelauto. De fietser, een 55-jarige inwoner van Franeker, wilde vanaf It Aldlan de Westergoawei oversteken en zag daarbij een bestelauto komende uit de richting Deinum over het hoofd. Een frontale aanrijding was het gevolg. De bestelauto werd bestuurd door een 32-jarige inwoner van Oudega(Sm). De fietser werd gewond (o.a. een hoofdwond) overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Jacob Marisstraat. Het rechter portier werd vernield. Uit de auto werden een zonnebril en een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: snelheid
Donderdag omstreeks 10.50 uur werd op de Rijksweg tussen Marssum en Leeuwarden de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Nieuw Vennep, reed met een snelheid van 152 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: overval
Donderdag omstreeks 12.05 uur kwam een onbekende man een winkel aan de Verlengde Schrans binnen. De caissière, een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden, was op dat moment alleen in de winkel. De man trok een mes en bedreigde de caissière daarmee. Onder bedreiging van het mes moest de vrouw de kassa openen. De verdachte deed daarop een greep in de kassa. Uit de kassa werd een paar honderd euro weggenomen. Daarna verliet de man de winkel en liep weg. Het betrof hier een blanke man met een licht getinte huidskleur, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, kort zwart stekelig haar, opgeschoren in de nek, sprak Nederlands. In de omgeving werd nog een onderzoek ingesteld, doch dit leverde geen resultaat op.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272