Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-04-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.40 uur) Donderdag 3 april 2003

Maastricht, winkeldiefstal.

Tegen een 16 jarige jongen uit Maastricht is woensdag 2 april 2003 door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De jeugdige Maastrichtenaar nam in een supermarkt aan het Plein 1992 enkele snoep- en drinkwaren weg die hij onder zijn kleding wegstopte. Hij dacht dat de diefstal ongezien was gebleven en verliet zonder te betalken de supermarkt. Aan de uitgang werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, rijden onder invloed.

Woensdag 2 april 2003 heeft de politie tegen een 26 jarige inwoner van het Franse Orny proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Twee medewerkers van de parkeerdienst van de gemeente Maastricht zagen omstreeks 11.40 uur een automobilist over een busbaan rijden op de Randwijcksingel te Maastricht. Omdat de bestuurder bij de controle naar alcohol bleek te ruiken werd de politie ter assistentie gevraagd. De bestuurder moest zijn medewerking aan een blaastest verlenen, maar de blaastesten mislukten iedere keer. Ook aan het politiebureau mislukte de ademanalyse omdat de automobilist de ademanalyse niet goed uitvoerde. Mogelijk saboteerde hij bewust de analyses. Een politiearts heeft daarna van de automobilist een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt voor het vaststellen van het alcoholpromillage opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk. Afhankelijk van de uitslag zal tegen de inwoner van Orny proces-verbaal opgemaakt worden.

Cadier en Keer, fikse schade bij verkeersongeval. Woensdagmiddag 2 april 2003 heeft op de kruising Kapelweg / Beatrixstraat te Cadier en Keer een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 41 jarige automobiliste uit Cadier en Keer verleende omstreeks 14.30 uur vanaf de Beatrixstraat geen voorrang aan een 52 jarige automobilist uit Margraten, die over de Kapelweg reed. Door de klap van de aanrijding werd de auto van de automobiliste uit Cadier en Keer uit de rijrichting gedrukt waarbij deze tegen een muurtje tot stilstand kwam. Beide inzittenden van deze auto, de bestuurster en een 7 jarig jongetje werden voor onderzoek naar het ziekenhuis te Maastricht vervoerd. De auto van de automobilist uit Cadier en Keer raakte zwaar beschadigd, mogelijk zelfs totaal loss. De andere auto liep eveneens schade op. Het aangereden muurtje zal vervangen moeten worden. (over het letsel is verder niets bekend geworden)