NOC*NSF


Onderzoek toekomst relatie Sport & Media

ARNHEM - De internationale ontwikkelingen in de relatie van sport en media baren de Nederlandse sport zorgen.

De voor topsport beschikbare budgetten dreigen terug te lopen ten gevolge van teruglopende televisierechten en stagnerende reclame-inkomsten. Internationaal en nationaal stagneert de ontwikkeling van betaaltelevisie. Nieuwe media bieden vooralsnog onvoldoende mogelijkheden om extra inkomsten van enige omvang te genereren.

Daarom is het nuttig dat de sport en media in Nederland zich met elkaar bezinnen op een gezamenlijke toekomst. NOC*NSF is door de partijen uit de wereld van sport en media gevraagd om dit op te pakken.

Om die reden heeft NOC*NSF als koepel voor de totale sport in Nederland het initiatief genomen voor een aantal gesprekken met belanghebbenden en betrokkenen in de wereld van sport en media. NOC*NSF streeft ernaar een platform te creëren voor de sport en media, dat onderzoek zal doen naar de toekomstige relatie van sport en media in een aantal scenario's. In de gesprekken over de toekomst staan voor NOC*NSF de belangen van sportliefhebbers en de sport centraal.

Het gaat om een informele verkenning waarin verschillende opties bekeken worden. Er is nog niets besloten waardoor betrokken partijen enige verplichtingen zijn aangegaan. De onderzoeken zijn slechts verkennend en er wordt niet over businessplannen gesproken.

Eind mei praten de leden van het Platform informeel verder. Als er concrete besluiten zouden worden genomen, dan wordt de pers daarover geïnformeerd.

(3 april 2003)