Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 april 2003 Jan Camphuis: 053-4555350

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-043263
Enschede, A 35
Donderdag 3 april 2003, omstreeks 08.15 uur Een 20 jr. automobiliste uit Wierden, reed over de vluchtstrook van de A35 vanuit de richting Hengelo, in de richting afslag Enschede-West. Over de vluchtstrook reden meerdere automobilisten die rechtsaf de afslag opwilden. Beide normale rijbanen waren vol met filerijders. Voor haar op de vluchtstrook reed een vrachtauto die ze in wilde halen. Toen ze daarna opnieuw de vluchtstrook op wilde rijden, had de 20 jr. te laat in de gaten dat het verkeer op de vluchtstrook ondertussen stilstond. Hierop reed zij achter op de auto van een 35 jr. vrouw uit Borne die doorschoof tegen de auto van een 31 jr. Nijverdaller.De 20 jr. is in verband met rugklachten door de brandweer uit haar auto gehaald, deze werd daarvoor "opengeknipt". Na deze bevrijding werd zij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze is opgenomen.Ook de 31 jr. Nijverdaller is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, hij kon na behandeling naar huis.De auto's van de 20 jr. en van de 35 jr. vrouw uit Borne moesten worden afgesleept.Door deze aanrijdingen werd de dagelijkse file op de A35 nog een stukje langer en ondervond het verkeer extra hinder tot ongeveer 10 uur.

Aanrijding met letsel
03-043261
Enschede, Lambertus Buddestraat / Richtersbleek Aalten Donderdag 3 april, omstreeks 07.55 uur Een 51 jr. automobilist uit Enschede, reed over de Richtersbleek Aalten en verleende op de kruising met de Lambertus Buddestraat geen voorrang aan een 19 jr. automobilist ook uit Enschede, die over de Lambertus Buddestraat reed. De 19 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel
03-043301
Enschede, Zuiderval
Donderdag 3 april, omstreeks 10.05 uur Werd een aanrijding gemeld op de Zuiderspoorstraat. Bleek te zijn op de Zuiderval, ter hoogte van het tankstation op de Zuiderspoorstraat. Een personenbusje lag hier op zijn kant met in totaal 6 inzittenden. Bleek dat een 53 jr. man uit Enschede als bestuurder een stoeprand had geraakt, waardoor het busje was gekanteld en op zijn linkerzij op het naastgelegen fietspad terecht was gekomen.Naast de 53 jr. bestuurder, zaten in het busje een 23 jr. Nijverdalse, een 26 jr. inwoner van Goor, een 40 jr. Enschedeer, een 34 jr. Hengeloer en een man uit Enschede, waarvan op dit moment de leeftijd nog niet bekend is. Deze laatste werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Alle inzittenden zijn voor behandeling van hun verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man waarvan de leeftijd nog niet bekend is, is in het ziekenhuis met onbekend letsel opgenomen. De anderen konden na behandeling naar huis.Naast het busje lag een fiets, de bestuurder van deze fiets, een 31 jr. Enschedeer, lag iets verderop. Hij is even buiten bewustzijn geweest, maar kon na behandeling in de ambulance door een surveillanceauto van de politie naar huis worden gebracht. Het is nog niet duidelijk of hij door het busje is geraakt of dat hij van het ongeval is geschrokken en daardoor met zijn fiets is gevallen. Het busje is afgesleept en de Zuiderval is tot ongeveer 11.30 uur voor alle verkeer afgesloten geweest.