Politie Zaanstreek-waterland



13:45 02-APR-03
LOC: ZAANDAM, KOLONELSDIEP

Bejaarde bestolen door colporteur

Een 86-jarige man uit Zaandam werd in zijn woning bestolen van vier biljetten van E 50. Bij de woning van de bejaarde had een onbekende man aangebeld, die een pakje stroopwafels aanbood voor E 5. Daarbij vertelde hij, dat een deel van de opbrengst besteed zou worden aan de jeugd. Het slachtoffer wilde twee pakjes kopen, maar moest daarvoor geld uit een geldkistje halen. Terwijl hij afrekende kwam er een tweede man bij, die vroeg of hij naar het toilet mocht. Vermoedelijk heeft deze man toen kans gezien het geld te ontvreemden.

13:51 02-APR-03
LOC: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Woninginbraken in flat

Omstreeks kwart voor twee gisterenmiddag werd ingebroken in twee flatwoningen. In beide gevallen was de voordeur met grof geweld opengebroken en werd de hele woning doorzocht. Uit één van de woningen werd in ieder geval geld weggenomen. Het is nog niet bekend wat er verder nog is weggenomen uit de woningen. De inbraken werden ontdekt door een medeflatbewoner.

14:45 02-APR-03
LOC: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Getuige betrapt autokraker

Een 53-jarige man uit Wognum betrapte een onbekende man, die een auto openbrak. Hij zag op enige afstand een man de portier van de auto met een schroevendraaier openbreken. Toen hij bij de auto kwam zat de kraker er al in. De getuige trok de man uit de auto, waarna er een worsteling ontstond. Daarbij gaf de dader de getuige een klap tegen zijn hoofd en wist daarna te ontsnappen op een witte racefiets over een bruggetje in de richting van de Meeuwstraat.
De dader was een blanke man van ongeveer 25 tot 30 jaar en tussen de 1.75 m en 1.80 m lang. Hij had blond haar, een tenger postuur, ingevallen wangen, spitse neus en was ongeschoren. Hij zag er onverzorgd uit. Hij droeg een jack tot net over zijn middel.
Getuigen van het voorval of zij die de dader op de witte racefiets in de onmiddellijke omgeving hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Overwhere via telefoonnummer 0900-8844.

19:45 02-APR-03
LOC: ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Harddrugsdealer aangehouden

Een 30-jarige man uit Zaandam werd aangehouden, omdat hij op straat dealde in harddrugs. De politie kwam de man op het spoor door binnengekomen informatie, waarna een onderzoek werd gestart. Daarbij bleek dat de man al geruime tijd dealt in het centrum van Zaandam. Bestrijding van dealen in drugs in het centrum heeft een hoge prioriteit bij de politie. Nadat gisterenavond werd geconstateerd dat de man harddrugs verkocht aan drie andere mannen werd hij aangehouden. Er werd 13 gram cocaïne bij hem aangetroffen. De verdachte werd in verzekering gesteld en zal aan de officier van justitie worden voorgeleid.

18:36 02-APR-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, KRUISING BAMESTRATWEG MET DE INSULINDEWEG

Auto te water na voorrangsfout

Na een aanrijding tengevolge van een voorrangsfout kwam de auto van een 49-jarige vrouw uit Purmerend met zijn neus in het water van een sloot terecht. De brandweer moest er aan te pas komen om het dak van de auto te knippen en zo de vrouw te bevrijden.
De aanrijding ontstond toen de vrouw geen voorrang gaf aan een 28-jarige automobilist uit Hensbroek, die over de Bamestraweg reed. Beide bestuurders werden voor onderzoek naar het Waterland ziekenhuis in Purmerend gebracht. Daar bleek, dat zij aan de aanrijding alleen wat kneuzingen en blauwe plekken hadden overgehouden.

22:17 02-APR-03
LOC: PURMEREND, GROTENHUYSWEG

Mishandeling na verkeersruzie

Een 46-jarige automobilist uit Purmerend gaf geen voorrang aan een 39-jarige automobilist, eveneens uit Purmerend. Een aanrijding kon nog net worden voorkomen. Even verderop moesten beide bestuurders stoppen bij een verkeerslicht en ontstond er een woordenwisseling. Daarbij sloeg de 46-jarige man de andere man met zijn vuist in zijn gezicht. Die liep daardoor een snee in zijn wenkbrauw op, die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De verdachte werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

22:17 02-APR-03
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Gewapende overval in hotel

In een hotel vond gisterenavond een gewapende overval plaats. De receptioniste zag een met een bivakmuts gemaskerde man de hotellobby binnenkomen. De man bedreigde de vrouw met een zilverkleurig vuurwapen en gebood haar het aanwezige geld in een door hem meegebrachte oranje plastic tas te stoppen. Daarna verliet hij het hotel weer en rende weg in een onbekende richting. Er werd een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.
Het betrof een man met een licht getinte huidskleur, die accentloos Nederlands sprak. Hij was tussen de 20 en de 40 jaar oud en 1.75 m en 1.80 m lang. Hij had een slank postuur en droeg een donker jack en een zonnebril.

03:31 03-APR-03
loc.: PURMEREND, HOOGSTRAAT
Inbraak met gestolen auto
Bij een inbraak in een winkel zijn enkele mobiele telefoons, joysticks voor de computer en een DVD-speler buitgemaakt. Men kwam binnen door de etalageruit in te slaan, waarna binnen enkele vitrines werden vernield. Vermoedelijk heeft men bij de inbraak gebruik gemaakt van een in dezelfde nacht uit Zaandam gestolen auto.

08:08 03-APR-03
loc.: ZAANDAM, EBBEHOUT/ GRENEHOUT
Fietsster gewond na aanrijding
Een 20-jarige fietsster uit Zaandam is met rug- en nekletsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel, na een botsing met een personenauto. De Zaandamse reed met haar fiets over het Grenehout te Zaandam, komende uit de noordelijke richting, en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechts komende automobilist.

10:25 03-APR-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Zakkenrollerij en pinfraude
Van de bankrekening van een 27-jarige Westzaanse is geld afgehaald, vlak nadat zij slachtoffer was geworden van zakkenrollerij. Dinsdagavond rond 19.00 pinde de vrouw geld bij een pinautomaat op het NS-station in Zaandam, toen zij werd aangesproken door een man met de vraag of zij geld kon wisselen. Terwijl de vrouw met de man sprak, liep hij een stukje met haar mee. De volgende dag bemerkte de vrouw dat haar pinpas weg was. Bij navraag bij de bank bleek dat bij de pinautomaat op het station en bij een andere pinautomaat een geldbedrag van in totaal E 1150 van haar rekening te zijn opgenomen.
Het betreft een man met een Zuideuropees, onverzorgd uiterlijk, normaal postuur, tussen de 20 jaar en 30 jaar, tussen de 1.70 cm en 1.80 cm lang, donkerbruin tot zwart haar met bakkenbaarden, lichte baardgroei en lichtbruine ogen. Hij droeg een zwart jack van stof, lengte tot over zijn middel, en een zwart met wit gebreide muts. Hij sprak gebroken Nederlands en een beetje Engels.
De politie verzoekt getuigen, dan wel mensen die deze man in de omgeving van het station hebben gezien, te bellen met het wijkteam Zaandam-Centrum, via 0900-8844.

11:09 03-APR-03
loc.: PURMEREND, METEORENWEG
Pakket uit tas postbode gestolen
Vanuit de fietstas van een postbode is vanmorgen rond 10.00 uur een postpakket gestolen. De postbode had het pakketje even daarvoor aangeboden aan een bewoner van de Meteorenweg, die niet thuis bleek te zijn. Na bezorging van andere pakketten in de straat, bleek bij terugkomst bij de fiets het pakket te zijn gestolen.



Verkeershandhaving


11:55 03-APR-03
loc.: DEN ILP, DEN ILP

Snelheidscontrole: 9% te hard

Bij een snelheidscontrole tussen 07:45 uur en 11:30 uur reed 9% (57 van de 630) van de automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.


---- --