Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-04-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.45 uur) Donderdag 3 april 2003

Geleen, winkeldief aangehouden.

Woensdag 2 april 2003 heeft de politie tegen een 42 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats proces-verbaal opgemaakt wegens een winkeldiefstal.
De man nam in een grootwinkelbedrijf aan de Markt te Geleen een jas met een waarde van 5 weg. Met de gestolen jas probeerde hij het grootwinkelbedrijf te verlaten, maar werd door het personeel aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Van het winkelbedrijf kreeg hij een winkelverbod voor de tijdsduur van 5 jaar opgelegd.

Oirsbeek, autobrand.

Donderdagmorgen 3 april 2003 heeft in de oprit van een woning aan de Provincialeweg Zuid te Oirsbeek een autobrand gewoed. De bewoonster werd omstreeks 03.45 uur gewekt door het geluid van een claxon. Nadat zij op straat keek waar het geluid vandaan kwam zag zij een rode gloed vanaf haar oprit. Daarna bleek dat de in de oprit geparkeerde auto in brand stond. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Wel werd voorkomen dat de woning verder gevaar liep. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een kortsluiting. Vandaag is de auto door een bergingsbedrijf weg getakeld.

Beek / Stein/ Amstenrade, bromfietscontroles.
Op de Stationsstraat te Beek, de Sanderboutlaan te Stein en de Hommerter Allee te Amstenrade hebben woensdag 2 april 2003 tussen 07.00 en 14.30 uur bromfietscontroles plaatsgevonden. Motorrijders van de politie selecteerden uit het verkeer snor- en bromfietsen en begeleidden deze naar de drie controlepunten waar de bestuurders en de voertuigen aan een uitgebreide controle werden onderworpen. Er werden 49 processen-verbaal opgemaakt. 18 maal werd vastgesteld dat de voertuigen met een hogere snelheid konden rijden dan die waarvoor de snor- of bromfiets waren ingericht. Acht maal was de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De andere processen-verbaal werden opgemaakt wegens veelal rijtechnische gebreken waaronder ondeugdelijke rem- of stuurinrichting, geen reflectoren, of een niet geluiddichte uitlaat.