Gemeente Amsterdam

Hotel Die Port van Cleve in Riekerpolder
3 april 2003 - Remco Asselbergs

Vanmiddag, donderdag 3 april, is de eerste paal geslagen voor het (tweede) Hotel Die Port van Cleve in de Riekerpolder. De Riekerpolder is een internationaal kantorengebied gelegen tussen de Zuidas en Schiphol.

De bouw van dit hotel betekent een zeer gewenste uitbreiding van de hotelcapaciteit in Amsterdam. Uitbreiding is nodig om de positie die Amsterdam heeft als zaken- en toeristenstad te verbeteren en te versterken. In het vorige week gepresenteerde economische actieplan HERMEZ is het uitbreiden van de hotelcapaciteit dan ook een belangrijk aandachtspunt. Wethouder EZ, Geert Dales, streeft de komende jaren naar een uitbreiding van 5000 hotelkamers. De gemeente bouwt geen hotels, maar zoekt wel naar voldoende interessante locaties. Niet alleen in het centrum, maar juist ook daarbuiten, zoals in dit geval in de Riekerpolder. De gemeente leverde de locatie, G&S Vastgoed en de Port van Cleve zijn er in geslaagd hun hotelplan in de Riekerpolder te verwezelijken.

Het nieuwe draagt de naam AEON Plaza heten en wordt geëxploiteerd door Die Port van Cleve. Er zullen naar verwachting ongeveer 40 personen werkzaam zijn.

Pb-042

© Gemeente Amsterdam