STICHTING NIF

Nieuwe site voor Goede Doelen www.fundsonline.nl

Heemstede, 3 april 2003 - Het Nederlands Instituut voor Fondsenwerving, Sponsoring en Non-profitmarketing, uitgever van het vakblad over fondsenwerving Funds Magazine (sinds 1994), lanceert een nieuwe informatiebron voor fondsenwervers van goede doelen en andere, wervende non-profitorganisaties: FundsOnline.nl.

FundsOnline wordt dé website met alle informatie die je nodig hebt om fondsen te werven, sponsors te zoeken of vrijwilligers te vinden. De website wordt ook een ontmoetingplaats, waar fondsenwervers rechtstreeks in de database collega.s kunnen vinden, waarmee zij hun kennis en ervaringen kunnen delen.

FundsOnline is bestemd voor fondsenwervers, communicatiemensen, collectemedewerkers, sponsorwervers en directieleden van goede doelen en voor de actieve bestuursleden van kleinere stichtingen en verenigingen, die op zoek zijn naar extra financiële middelen.

FundsOnline gaat deze week van start met dagelijkse nieuwsitems, de laatste vacatures en in de .Agenda. een overzicht van de belangrijkste komende bijeenkomsten, congressen e.d. Op de site zijn honderden artikelen te vinden over vele aspecten van fondsenwerving.

De komende maanden wordt FundsOnline verder uitgebreid met het .Kennisgebied., waarin tientallen lijsten met aandachtspunten en artikelen worden opgenomen over specifieke onderdelen van fondsenwerving. Ook wordt gewerkt aan een overzicht van enkele honderden vermogensfondsen, waar aanvragen kunnen worden ingediend.

Fondsenwerving wordt voor steeds meer instellingen steeds belangrijker. Dat geldt niet alleen voor de bekende goede doelen, maar ook voor de vele stichtingen en verenigingen, die net begonnen zijn met hun zoektocht naar aanvullende inkomsten. Daarom is FundsOnline zowel bestemd voor de fondsenwervers bij de (bekende) charitatieve instellingen als voor de mensen die bij schouwburgen, theaters, musea, hoger beroepsonderwijs, universiteiten, (thuis-) zorgcentra, ziekenhuizen, sportorganisaties, kerkelijke instellingen, politieke partijen, omroepen, vakbonden en andere non-profitinstellingen belast zijn met het zoeken naar extra inkomsten.

De redactie wordt gevormd door professionele vrijwilligers: Raymond van Haeften en Jaap Zeekant. De website is ontwikkeld en geprogrammeerd door Intapps in Maarssen, op basis van de nieuwste Microsofttechnologie .Net (.dot-Net.). De contactgegevens van enkele duizenden fondsenwervers zijn rechtstreeks via de website te benaderen in Charib@se, de database die door RLC Customer Centric Technologie speciaal voor fondsenwervende instellingen is ontwikkeld.

De lezers van Funds Magazine kunnen van 7 april tot 1 juli a.s. gratis rondkijken op: www.fundsonline.nl. Om lid te worden van FundsOnline is een bijdrage in de kosten noodzakelijk van . 195,00 excl. BTW. Bij intekening vóór 1 juli geldt het kennismakingstarief van . 165,00 excl. BTW. Het blad Funds Magazine blijft (voorlopig) gratis voor fondsenwervers van non-profits en andere goede doelen.

Nadere Informatie:
Jaap Zeekant: 0653 205 255, www.zeekant.nl
Raymond van Haeften: 0653 888 156, www.haeften.nl

Intapps in Utrecht, Boris Stam, directeur: 0346 599 000, bstam@intapps.nl
RLC Customer Centric Technologie in Weesp, Ruud Lampers, directeur:
0294 280 400, rlampers@rlc.nl


03 apr 03 15:45