ROBEIN LEVEN NV

Drs. A.I.M. Kool AAG lid Raad van Commissarissen Robein Leven N.V. en voorlopige resultaten 2002

De directie van de levensverzekeringsmaatschappij Robein Leven N.V. te 's-Gravenhage is zeer verheugd dat zij de heer Drs. A.I.M. Kool AAG (64 jaar) als nieuw lid van de Raad van Commissarissen kan begroeten.
De heer Kool heeft, onder meer als actuaris en oud-bestuurder bij Aegon, een zeer grote kennis en deskundigheid op het gebied van levensverzekeringen. Vanuit zijn laatste topfunctie, als lid van het Bestuur van de Pensioen- & Verzekeringskamer tot juni 2000, heeft hij bovendien veel inzicht verkregen in de totale levenmarkt en een rijke ervaring opgedaan als toezichthouder.
Mr. P.A. Nouwen, die al enige jaren deel uitmaakt van de Raad van Commissarissen van Robein Leven N.V., is benoemd tot president-commissaris. Hij volgt daarmee Prof. Dr. C. van Dam op, die de afgelopen 12 jaar president-commissaris was bij Robein Leven N.V.

Robein Leven realiseerde in 2002, bij een relatief lichte teruggang van het premie-inkomen, een fraaie stijging van de nettowinst van circa 25%.
De solvabiliteit, vandaag de dag een belangrijke graadmeter omtrent de soliditeit van verzekeraars, bleef met circa 160% ultimo 2002 (gelijk aan ultimo 2001) op een mooi niveau, ondanks de negatieve invloeden van de effectenbeurzen. De definitieve cijfers komen in mei beschikbaar.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer Drs. E.C.M. Reintjens, algemeen directeur, telefoon 070-376 66 66.

Directie Robein Leven N.V.
's-Gravenhage, 3 april 2003


03 apr 03 16:06