Ingezonden persbericht

KPN 'SMS Vast' zorgt voor uitbreiding beheersactiviteiten Comsys

Soesterberg, 3 april 2003 - De afgelopen maanden zijn de beheers- en onderhoudsactiviteiten van Comsys op het voice & messaging platform van KPN in Zwolle uitgebreid. KPN levert via dit platform value-added services voor alle 'vaste net' klanten, zoals de bekende 'Voice Mail Alert' en 'SMS Vast' diensten. Het zogenaamde 'third-party maintenance' van Comsys op het KPN platform omvat systemen van een groot aantal leveranciers.

Het succes van de nieuwe en vooruitstrevende diensten van KPN betekent ook meer werk voor Comsys. KPN heeft het operationele beheer en eerstelijns onderhoud van een aantal voice & messaging diensten, waaronder 'SMS Vast', uitbesteed aan Comsys. Tevens voert Comsys het tweedelijns onderhoud van Telesoft switches. Voorbeelden van de diensten die op dit platform draaien zijn de zogenaamde 'unified messaging' diensten zoals fax naar e-mail, e-mail naar voice mail, voice mail alert functies en 'SMS Vast'. In de nabije toekomst wordt dit platform uitgebreid met een reeks van nieuwe diensten.

Met 'SMS Vast' is het mogelijk om op alle vaste aansluitingen van KPN een SMS-bericht te ontvangen. Hiervoor hoeft de beller geen speciaal toestel aan te schaffen. Klanten van Vodafone, T-Mobile, O2 en KPN kunnen vanaf hun mobiele toestel sms-berichten naar een vaste aansluiting sturen. Alle SMS-berichten die worden verstuurd naar een vast nummer, vanaf een mobiele of een vaste telefoon, worden als gesproken tekst afgeleverd.

"De keuze van KPN voor Comsys heeft alles te maken met onze service levels, technologische kennis en ervaring met voice & messaging systemen", aldus Freek Duveen, adjunct directeur en verantwoordelijk voor Customer Services bij Comsys. "Comsys heeft een eigen supportorganisatie en is zeer bekwaam in foutdiagnose, support monitoring en rapportageprocessen. Om een optimale service te leveren heeft Comsys partnerovereenkomsten met een groot aantal leveranciers. Door het inzetten van een speciaal supportteam op locatie van het platform wordt maximale aandacht gegeven aan het operationele beheer en onderhoud."

Comsys B.V., Amersfoortsestraat 124-D, Postbus 61, 3769 ZH Soesterberg. Tel. 033 - 445 22 00, e-mail: info@comsys.nl, website: www.comsys.nl.

Over Comsys:
Comsys levert, integreert en onderhoudt voice response (IVR) systemen, spraakgestuurde selfservice oplossingen, multimedia contact centers en netwerk services. Hiermee richt Comsys zich voornamelijk op handelsondernemingen, service organisaties, financiële instellingen en telecom operators. Onze systemen voor klantencommunicatie vergroten klanttevredenheid en verlagen communicatiekosten. Voorbeelden hiervan zijn automatische informatie-, bestel- en transactiesystemen. De netwerk services voor operators verhogen winstgevendheid en voorkomen het verlies van klanten. Denk hierbij aan switching, unified messaging, post en prepaid oplossingen, voice services, protocol conversie en mass calling applicaties. Comsys heeft ruim 25 jaar ervaring in geautomatiseerde klantencommunicatie en heeft wereldwijd honderden installaties gerealiseerd.

Voor redactionele informatie:
Comsys B.V. Influx PR
Johan Pieters Jakob Brons / Frieda Zieleman Tel. 033 - 445 22 00 Tel. 055 - 366 30 34 E-mail: johan.pieters@comsys.nl E-mail: prinflux@cs.com Website: www.comsys.nl Website: www.influx-pr.com