Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 3 april 2003.

Boom waait om

GOIRLE - Aan de Heiningenstraat waaide gisteravond rond halfelf een boom om. De boom versperde de rijbaan. De Goirlese brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen en te ruimen.

Hennepkwekerij

TILBURG - In een bedrijfspand aan de gasthuisring hebben agenten vannacht rond vier uur twee hennepkwekerijen met in totaal ongeveer 1400 planten aangetroffen. De kwekerijen waren ingericht op de begane grond van het pand (977 planten) en op de eerste verdieping (205 planten). De politie ontdekte de kwekerijen na een inbraakmelding en een anonieme tip. Van de planten hebben de agenten monsters genomen en de bij hennepkwekerijen gebruikte randapparatuur werd in beslag genomen. Door Essent werd een onderzoek ingesteld naar het eventueel illegaal aftappen (diefstal) van stroom.

Gewapende overval

TILBURG - Bij een bedrijf aan de Ringbaan Zuid werd vanmorgen vroeg een overval gewapende gepleegd. De dader die een bivakmuts droeg en gewapend was met een slagersmes kwam het bedrijf binnen en bedreigde de 59-jarige medewerker met het mes. Hij deed een greep in de kassa en vluchtte met een nog onbekend geldbedrag. De overvaller was te voet. Zijn vluchtrichting is niet bekend.

Dode man in woning

TILBURG - Na een telefoontje van buurtbewoners dat men een 62-jarige Tilburger al enkele dagen niet had gezien stellen agenten een onderzoek in. In zijn woning aan de Duifstraat treffende agenten onder aan de trap het lichaam van de Tilburger aan. Hij was van de trap gevallen en overleden. Nadat een GGD-arts de dood van de man constateerde is zijn stoffelijk overschot door een begrafenisonderneming naar een mortuarium gebracht.

Geen rijbewijs en meer

TILBURG - Vanmorgen troffen surveillerende agenten aan de Lovense Kanaaldijk een 29-jarige man uit Tilburg aan. hij reed in een auto en bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien stond de man nog gesignaleerd omdat er een vonnis van de man in persoon aan hem betekend moest worden. Dat is gebeurd en voor het rijden zonder rijbewijs krijgt hij een bekeuring.

Bron: Carel Bouman