Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos rapporteert record bedrijfsresultaat over 4e kwartaal en fiscaal jaar

Sterke Business Intelligence resultaten versterken leidende marktpositie

Nieuwegein, 3 april 2003 Cognos (Nasdaq: COGN; TSX: CSN), marktleider in Business Intelligence en Enterprise Planning, rapporteert een record bedrijfsresultaat voor het 4e kwartaal en fiscale boekjaar welke eindigt op 28 februari 2003. De omzet over het 4e kwartaal nam toe met 15% tot een bedrag van $163,7 miljoen ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige fiscale boekjaar. De omzet over het gehele boekjaar steeg met 12% tot een bedrag van $551 miljoen ten opzichte van vorig fiscaal boekjaar. Het bedrijfsresultaat groeide in deze periode naar een bedrag van $73,1 miljoen of een winst per aandeel van $0,81.

Meer informatie treft u aan in onderstaand persbericht.

Op de investor relations pagina van de website www.cognos.com kunt u de Webcast en de slides die tijdens deze presentatie zijn gebruikt nader bekijken.

Over Cognos

Cognos Inc. - met hoofdkantoren in Canada en de USA - is wereldwijd de grootste leverancier van Business Intelligence en Enterprise Planning software. Onze oplossingen geven organisaties de mogelijkheid de prestaties te verbeteren en te managen door deze in alle fases van de management cyclus te ondersteunen. Van planning en budgettering tot het monitoren van de prestaties tot het rapporteren en analyseren hiervan. Cognos is als enige in staat de totale management cyclus te ondersteunen met een complete oplossing die alle onderdelen van Corporate Performance Management omvat Enterprise Planning, Scorecarding en Business Intelligence.

Cognos werd opgericht in 1969, heeft nu meer dan 2.900 werknemers en meer dan 22.000 klanten in 135 landen. Cognos B.V. is sinds 1984 in Nederland gevestigd en telt ruim 60 medewerkers. Cognos B.V. heeft klanten in verschillende branches zoals industrie, gezondheidszorg, overheid, financiële en zakelijke dienstverlening. De klanten van Cognos gebruiken de software op zowel strategisch niveau als operationeel niveau. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de nu ruim 80 kundige, gecertificeerde Cognos Business Partners.

De aandelen van Cognos Inc. zijn genoteerd aan de NASDAQ (COGN) en de Toronto Stock Exchange (CSN). Voor meer informatie: www.cognos.nl.