Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom (3/4)

Bergen op Zoom 3 april 2003

Aanrijding blikschade

STEENBERGEN: Donderdagochtend net na acht uur heeft op de kruising Grimbergen/Duivenvoorde een aanrijding plaatsgevonden tussen twee rijdende auto`s en een geparkeerde auto. Een 26-jarige bestuurster uit Bergen op Zoom nam de bocht naar rechts iets te ruim, waardoor een aanrijding ontstond met een personenauto die haar tegemoetgereden kwam. Vervolgens week een 39-jarige bestuurster van deze personenauto door de klap naar rechts uit en raakte hierbij een geparkeerd staande personenauto. De personenauto`s raakten hierbij dermate beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf getakeld.

Verkeerscontrole

HOOGERHEIDE: Woensdagmiddag hebben politieagenten van team Woensdrecht in de Scheldeweg en op de Antwerpsestraat in Putte een verkeerscontrole gehouden. Er zijn in totaal 150 voertuigen gecontroleerd. Aan 21 personen is een beschikking uitgereikt in verband met het niet dragen van de autogordel.

Aanhoudingen na vernieling

HOOGERHEIDE: De politie heeft woensdagmiddag twee jongens van 17 jaar, beide inwoners uit Hoogerheide op heterdaad betrapt. Het tweetal was bezig met het ingooien van de ruiten van het oude leegstaande politiebureau aan de Duinstraat. Het schadebedrag is nog niet bekend. De jongens zijn geen leerlingen van het nabijgelegen Scheldecollege. De politie maakt een proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontdekt

ROOSENDAAL: Woensdagochtend is door de politie tijdens een assistentie van de deurwaarder een kleinschalige hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij, bestaande uit 90 hennepplantjes, is aangetroffen in een woning in de Zwaanhoefstraat. De bewoner van het pand was niet thuis. De kwekerij is ontmanteld door de politie. De planten zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Uit een winkel op de Lindenburg is door een 9-jarige jongen uit Roosendaal een zonnebril gestolen. Gezien de leeftijd wordt geen strafrechtelijke vervolging ingesteld. De jongen heeft dit soort feiten reeds vaker gepleegd en is reeds de toegang tot enkele winkels ontzegd. Er is een hulpverleningstraject gestart voor de jongen.

Bron: Henk Snepvangers