Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 3-04-2003 Persberichten District Land van Cuijk

POLITIE LOST 22 ZAKEN OP MET AANHOUDING VERDACHTEN, Cuijk

Met de aanhouding van in totaal elf verdachten in de leeftijd van 15 tot 17 jaar heeft de politie een aantal vernielingen en diefstallen in Cuijk opgelost. Half februari hield de politie vier jongens uit Cuijk aan. Zij worden verdacht van tien diefstallen van fietsen en bromfietsen die zij in de periode december vorig jaar tot half februari dit jaar gepleegd zouden hebben. De verdachten hebben bekend. Onderzoek bracht de politie bij zeven andere verdachten uit Cuijk. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor twaalf zaken, waaronder fietsen- en bromfietsendiefstal, heling en een aantal vernielingen. Ook deze verdachten hebben inmiddels bekend. Sinds oktober vorig jaar tot half februari dit jaar had de wijk Heeswijkse Kampen in Cuijk te maken met veel overlast. Er werden diverse vernielingen gepleegd. Ook werd gecrosst met bromfietsen en werden fietsen en bromfietsen in de brand gestoken. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Getracht zal worden de schade op de verdachten te verhalen.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, Cuijk

De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een woning aan de Kattedoorn in Cuijk ontmanteld. Op zolder werden ruim 200 planten aangetroffen. De apparatuur als mede de planten zijn inbeslag genomen. De bewoners, een 43 jarige man en een 27-jarige vrouw zijn beide als verdachte gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSONGEVAL LETSEL, Cuijk

Een 32-jarige fietster uit Cuijk is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Jan van Cuijkstraat / Veldweg in haar woonplaats. Een 19-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Veldweg komende uit de richting van het NS-station. Toen hij op de kruising linksaf wilde slaan zag hij het slachtoffer over het hoofd. De Cuijkse is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.