Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 3-04-2003 Persberichten district Aa en Dommel

OPNIEUW AANHOUDING IN VERBAND MET SCHIETPARTIJ BOXTEL

Woensdagavond is een 28-jarige man uit Boxtel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij op 15 februari op de Bunderhof in Boxtel, waarbij een 50-jarige man ernstig gewond raakte en de enkele dagen daar voor gepleegde vrijheidsberoving en ernstige mishandeling. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

MISHANDELING, Vught

Donderdagmorgen is op de Vlierstraat in Vught een 17-jarig meisje uit `s-Hertogenbosch mishandeld door een eveneens in `s-Hertogenbosch wonende ex-vriendin. Beiden liepen elkaar die morgen tegen het lijf waarop het slachtoffer zonder aanleiding meerdere keren hard werd geslagen. Ook kreeg zij een brandende sigaret op de hand gedrukt. Een getuige heeft zich over het slachtoffer ontfermd en is met haar naar het politiebureau gegaan. De identiteit van de verdachte is bekend. Zij zal door de politie worden gehoord.

WINKELDIEFSTAL, Den Dungen

Donderdagmiddag werd een 40-jarige vrouw uit Den Dungen betrapt op het plegen van winkeldiefstal uit een winkel aan het Heilig Hartplein in haar woonplaats. De waarde van het weggenomen goed, dat zij bij het verlaten van de winkel onder haar jas had verstopt bedroeg 4,99 euro. Het ontvreemde is terug gegeven aan de eigenaar en de vrouw kreeg een politietransactie aangeboden van 115 euro.

HONGERIGE DAKLOZE, Boxtel

Donderdagmiddag is op het Stationsplein in Boxtel een 37-jarige dakloze man aangehouden. Hij nam uit een aan genoemd plein gelegen winkel twee zakjes chips weg zonder te betalen. Eenmaal buiten begon hij onmiddellijk de inhoud van een zakje te verorberen. Omdat winkelpersoneel de diefstal had gezien en er op dat moment net een politieauto langs gereden kwam, kon de man meteen worden aangehouden. Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.