Persberichten - 03/04/2003

Bekijk je analoge fotos op TV dankzij Spector

Wetteren (België), 3 april 2003 Spector introduceert het nieuwe product Photoscan on VCD waarmee het mogelijk wordt om analoog opgenomen fotos gezellig in de huiskamer te bekijken op het televisietoestel.

Analoog fototoestel is nog steeds het beste instrument voor digitale fotografie
Een analoog fototoestel biedt nog steeds een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding, gekoppeld aan het grootst mogelijke gebruiksgemak. Spector biedt de consument al langer de mogelijkheid om zijn analoge fotos tegen een betaalbare prijs te laten scannen. De gedigitaliseerde beelden worden op een CD geplaatst. Telkens vindt de consument er gebruiksvriendelijke software om zijn beelden digitaal te bewerken en met familie of vrienden uit te wisselen via e-mail of internet. Op die manier heeft de consument al langer toegang tot de voordelen van digitale fotografie via zijn vertrouwde, analoge fotocamera. Meer en meer consumenten ontdekken deze mogelijkheden. In 2002 lieten de Europese postorderklanten van Spector Photo Group al 10% van de ingestuurde filmpjes niet enkel afdrukken op papier, maar ook digitaliseren en op een CD plaatsen.

Van PC-scherm naar televisietoestel van bureauomgeving naar huiskamer De Scandinavische postorderdochter van Spector Photo Group verving reeds in 2002 de CD door een VCD. Beide schijfjes zien er identiek uit. Een CD kan echter uitsluitend met een CD-speler gelezen worden, waardoor de consument zijn gedigitaliseerde fotos enkel op een PC-scherm kan bekijken. Een VCD daarentegen kan zowel worden gelezen door een CD- als een DVD-speler. De gedigitaliseerde fotos kunnen daarom zowel op een PC- als een TV-scherm worden bekeken. Met de groeiende marktpenetratie van de DVD-speler kunnen steeds meer huisgezinnen van deze optie gebruik maken. Een PC staat meestal in een werkomgeving opgesteld. Dat is niet meteen de geschikte plaats om fotos te bekijken. Fotografie analoog of digitaal is een. medium waarmee mensen hun emoties en herinneringen vastleggen, bewaren en uitwisselen met vrienden en familieleden. Het is evident dat een gezellige, huiselijke omgeving zich daartoe veel beter leent dan de werkomgeving. Met Photoscan on VCD wordt dat mogelijk. Elke VCD bevat aangepaste software die zichzelf automatisch opstart. Zo kan je voor familie en vrienden probleemloos een complete fotoreportage van je laatste exotische reis vertonen op je televisietoestel. Een bijzondere ervaring!

Ontdekkingsprijs
Veel hoeft dat niet te kosten. Tijdens de introductiemaand (april 2003) laten de Spector fotospecialisten jou deze nieuwe mogelijkheid ontdekken voor 4,95 euro. Houders van een Spector klantenkaart kunnen in de maand april zelfs genieten van een extra korting van 1. Wanneer je een analoog filmpje bij je Spector fotospecialist binnenlevert voor ontwikkeling en afdrukken, kan je de optie Photoscan on VCD dus meteen mee aankruisen.

VCD veralgemeend in alle ondernemingen van Spector Photo Group De nieuwe VCD vervangt de gewone CD in alle ondernemingen van Spector Photo Group. Alle centrale photofinishing-labs van de groep hebben immers de nodige stappen gezet om analoge negatieven te digitaliseren en op VCD te plaatsen. Meteen heeft Spector Photo Group opnieuw bewezen om perfect in te spelen op nieuwe beeldcommunicatievormen.

Over Spector Photo Group Spector Photo Group is een toonaangevende speler in de Europese markt voor Consumer Imaging. De kernactiviteiten van Spector Photo Group situeren zich enerzijds in de analoge en digitale photofinishing en anderzijds in de detailhandel van fotogebonden artikelen, vrijetijdselektronica en telecommunicatieproducten.

Voor aanvullende informatie Chris Van Raemdonck - Tel. 09/365 98 10 of 0497/592 735 E-mail: vanraemdonckc@spector.be - www.spectorphotogroup.com

Bron: Spector
Provider: Euronext Brussels