Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 3 april 2003



Doetinchem Poging inbraak

Op 3 maart is om 02.45 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Rooseveltstraat. Via de voordeur probeerde een onbekende binnen te komen. Hij werd gestoord door een van de bewoners, die nog wakker was. De onbekende ging ervandoor in een donkerkleurige Ford Escort.

Doetinchem Snelkraken opgelost

De recherche van politie Achterhoek heeft vijf verdachten aangehouden die worden verdacht van het plegen van negen snelkraken in Doetinchem. Zij worden ook beschuldigd van een poging tot snelkraak in Zelhem en Doetinchem, van diefstal van een bromfiets in Doetinchem, een inbraak bij een Doetinchemse supermarkt, een inbraak bij een Doetinchemse school, winkeldiefstal (ook in Doetinchem), en een overval in Lochem. In de meeste gevallen werden mobiele telefoons, videocamera s of sierraden gestolen. De waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele tienduizenden euro s. Ook de schade aan de bedrijven loopt in die orde van grootte. Een deel van de gestolen goederen is teruggevonden.

De verdachten zijn aangehouden tussen 24 februari en 25 maart. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar uit Doetinchem, twee mannen van 20 uit Borculo en een 20-jarige man zonder vaste woonplaats. Vier van hen zitten nog vast. De politie kwam de verdachten op het spoor toen zij na een poging tot snelkraak in Zelhem, op 4 december 2002, een auto achterlieten met daarin enkele persoonlijk eigendommen.

Ook zijn twee mannen aangehouden op verdenking van heling. Dit zijn een 23-jarige en een 42-jarige Doetinchemmer.



Einde berichten



Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50