BedrijfsautoRAI

03-04-2003

Transit Connect SWB completeert familie

Ford introduceert in mei de nieuwe Transit Connect met korte wielbasis en completeert daarmee voorlopig het bedrijfswagengamma van Ford. De Transit Connect, kort na de introductie begin dit jaar verkozen tot International Van of the Year 2003, was al leverbaar met lange wielbasis.

De toevoeging van de Transit Connect met korte wielbasis aan de Transitfamilie breidt de modellenreeks van robuuste en functionele Ford bedrijfswagens verder uit. Daarmee wordt nog meer tegemoet gekomen aan de wensen van het zakelijke segment in Nederland.

Alain Visser, algemeen directeur van Ford Nederland, zegt hierover: "De Transit Connect werd vorig jaar, tijdens de Bedrijfsauto RAI in Amsterdam, voor het eerst aan het publiek voorgesteld. De Transit Connect zet nieuwe maatstaven neer in het segment van de compacte bestelwagens waar het gaat om duurzaamheid, laadruimte en betrouwbaarheid. De verkiezing tot International Van of the Year 2003 bewijst dat Ford met de Transit Connect opnieuw de toon zet in het lichte-bestelwagensegment. Zijn grote broer, de Ford Transit won deze prijs al in 2001 en was in Nederland in 2002 Bestelauto van het Jaar."

Lichte-bestelwagensegment
De Transit Connect met korte wielbasis (totale lengte 4.278 mm) richt zich op het segment van de lichte bestelwagens, terwijl de 247 mm langere versie binnen de Europese bedrijfswagenmarkt zal concurreren in het segment van de 'sub 1-tonners'.

De verschillen in uitvoeringen, tussen de lange en de korte wielbasis van de Transit Connect, beperken zich niet alleen tot de lengte. De wielbases zijn respectievelijk 2664 en 2912 mm en de lange wielbasis is ook groter als het om andere maten gaat, zoals uit het volgende overzicht blijkt.

Het is eenvoudig, om het onderscheid tussen de twee versies te maken, door de daken te vergelijken. De korte wielbasis komt met een dak van normale hoogte, terwijl de lange wielbasis is uitgevoerd met een verhoogd dak.

Transitgamma nu compleet
Het Ford Transitgamma is nu compleet. Of het nu gaat om een klein pakketje, grote rollen tapijt van 4 meter lengte, of 16 passagiers, de Ford Transit biedt altijd een transportoplossing. De uitgebreide motorenkeuze, in zowel benzine-, diesel-, als common rail-dieseluitvoeringen, staat garant voor een pasklare en efficiënte keuze binnen de zakelijke markt voor lichte en middelzware bestelauto's.

Ook in het lichte bestelwagensegment is Ford er nu in geslaagd om de oersterke reputatie van de Transit verder uit te bouwen met de Transit Connect. De Transit Connect is verkrijgbaar met een Duratec benzinemotor van 115 pk/ 85 kW en een tweetal dieselmotoren, de TDCi common rail motor met 90 pk/ 66 kW en de TDdi met 75 pk/ 55 kW.

De Transit Connect met lange wielbasis was al vanaf januari dit jaar leverbaar vanaf 13.195 voor de benzine- en dieselversie. De korte wielbasis versie is vanaf mei 2003 leverbaar voor een prijs vanaf 9,995 (ex BTW), voor de versie met benzinemotor. De dieseluitvoering is er vanaf 11.495 (ex BTW)

Arctic Van test
Om nog eens de uitzonderlijke kwaliteiten van de Ford Transit Connect te onderstrepen, heeft deze lichte bestelwagen alwéér een trofee in de wacht gesleept. Ditmaal gaat het om de prestigieuze Arctic Van Test, die jaarlijks door het toonaangevende Finse bedrijfsautomagazine Auto Tekniikka ja Kuljetus wordt gehouden. Als testrijders fungeren vakjournalisten uit Scandinavië en de Baltische staten en de test strekt zich uit over vijf dagen in het barre noorden van Finland. Testonderdelen omvatten onder meer de (zeer) koude start en het rijgedrag op gladde ondergrond.

De Ford Transit Connect is als duidelijke overwinnaar uit de bus gekomen bij deze grondige wintertest. Nadrukkelijk prees de jury de vlotte acceleratie (ook op glad wegdek), het comfort voor de inzittenden en het geringe brandstofverbruik dat (in het hoge noorden erg belangrijk) hem een grote actieradius verleent.

Centennial uitvoeringen
Om te vieren dat Ford dit jaar 100 jaar bestaat, is er net als bij de personenauto´s ook op de bedrijfswagens van Ford, de Ford Transit en de Ford Transit Connect, een Centennial Edition leverbaar. De Ford Transit Centennial heeft als kenmerken:
* Metaallak

* CD speler

* Airconditioning

* Centrale dubbele portiervergrendeling met afstandbediening
* Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels.
De Transit Centennial staat bij de Ford Dealer vanaf 14,995 (ex BTW).

Ook de nieuwe Ford Transit Connect is in een Centennial uitvoering leverbaar. Metaallak, centrale dubbele portiervergrendeling met afstandbediening, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en de radio/cassettecombinatie 3000T complementeren deze feestelijke uitvoering. De Connect Centennial is er vanaf 10.595 (ex. BTW).