Ministerie van Defensie


---


---

foto: Opening tentoonstelling luchtvaartschilders (MLM)

Tentoonstelling luchtvaartschilders in Soesterberg

03-04-2003

In het Militaire Luchtvaartmuseum in Soesterberg is donderdag (3 april) een tentoonstelling geopend van de Club van Nederlandse Luchtvaartschilders. De expositie heet "In de Picture" en is in het museum te zien tot en met 5 oktober 2003. Aanleiding voor de expositie is het twintig jarig bestaan van de Club van Nederlandse Luchtvaartschilders. Ook sluit de tentoonstelling van de meer dan zestig kunstwerken aan bij het jubileum van vijftig jaar Koninklijke Luchtmacht en honderd jaar gemotoriseerd vliegen.

Beide jubilea staan dit jaar centraal bij de evenementen in het Militaire Luchtvaartmuseum te Soesterberg. De tentoonstelling werd vandaag geopend door Kees Schulten, militair-historicus en amateur-schilder. De Club van Nederlandse Luchtvaartschilders bestaat uit veertien leden. Zij tonen, gebruik makend van verschillende technieken, op een aantrekkelijke en gevarieerde wijze de dynamiek van de militaire luchtvaart.

Het Militaire Luchtvaart Museum is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur geopend. Het museum is gesloten op maandag en zaterdag, Nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, Koninginnedag, eerste Pinksterdag en beide Kerstdagen. De toegang tot het museum is gratis. (foto: Militaire Luchtvaartmuseum)