Partij van de Arbeid

Persbericht over mensen met ID- banen

voorpagina

03-04-2003

PvdA wil snel zekerheid voor mensen met een ID-baan

De PvdA-fractie vindt dat het niet snel genoeg gaat met het omzetten van de ID-banen in reguliere banen. Er moet snel helderheid komen over de toekomst van de ID-banen. Niet alleen omdat deze banen worden ingezet voor belangrijk werk in de veiligheid -, onderwijs -, zorg - en kunst - en cultuursector, maar zeker ook omdat een grote groep mensen met dit werk hun inkomen verdient, waarmee ze zichzelf en hun gezinnen moeten onderhouden.

Bovendien wordt het ook tijd dat werkgevers in de genoemde sectoren weten waar ze aan toe zijn. Het wegvallen van de ID-banen zou voor het werk van veel instellingen niet minder dan een ramp betekenen. Wethouder Oudkerk informeert de Gemeenteraad geregeld over de acties die hij onderneemt, maar tot nu toe blijven concrete resultaten uit. Door diverse werkgevers en werknemers worden wij de laatste weken weer gewezen op de ontstane onduidelijkheid en onzekerheid.

Amsterdammers en hun gezinnen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van een ID-baan verdienen meer zekerheid dan ze tot nu toe wordt geboden. Daarom dringt de PvdA er in schriftelijke vragen bij het College van B&W op aan uiterlijk 10 april helderheid te scheppen.