Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 16.00 uur, middag

Kaasdief aangehouden

VIANEN- Op donderdagochtend werd een winkeldief in zijn woning aangehouden.

Omstreeks 10.00 uur liep een 54-jarige man uit Vianen door een winkel gelegen aan de Lijnbaan. De man zag kans om een stuk kaas uit de winkel weg te nemen zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en ging achter de man aan. De man zat echter al op zijn fiets en reed hard weg. De politie werd gewaarschuwd en een agent ging op zijn fiets in de omgeving op onderzoek uit. Hier werd echter de dief niet meer aangetroffen.

De diefstal was te zien op de beveiligingscamera en de man kon vervolgens worden aangehouden op de Lijsterbesstraat. De politie ging bij de woning poolshoogte nemen en de bewoner voldeed volledig aan het signalement. De man bekende het stuk kaas gestolen te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bekeuring voor zwartrijden

NIEUWEGEIN- Op de Schouwstede werd een jongeman aangehouden omdat hij zonder geldig vervoersbewijs in een bus zat.

Omstreeks 10.20 uur troffen controleurs de 17-jarige jongen uit Utrecht aan. Hij had de stamkaart van zijn broer bij zich en controleurs zagen dit. Hij kreeg hiervoor een bekeuring maar de zwartrijder begon vervolgens beledigende taal te uiten. De politie werd gewaarschuwd en op het bureau kreeg de jongeman een bekeuring voor het zwartrijden en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.