Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003
Persberichten distticten Utrecht-stad, 16.00 uur, middag

Man gepakt voor bedreiging

UTRECHT Een 39-jarige man uit Utrecht is donderdagmorgen omstreeks 11.30 uur aangehouden op de Lange Viestraat.

De politie kreeg een melding dat de man personeel van een kantoor had bedreigd waarbij mogelijk sprake was van een wapen. De politie hield daarop de man aan, die behoorlijk onder invloed van alcohol was. Bij fouillering bleek dat de man een stanleymes bij zich had en enkele schroevendraaiers. Op het bureau gedroeg de man zich agressief en beledigde politiemensen. De man werd voor nader onderzoek en ter ontnuchtering ingesloten.

Politie gebruikt pepperspray

UTRECHT Een 34-jarige man uit s-Gravendeel werd donderdagmorgen omstreeks 11.00 uur aangehouden waarbij gebruik is gemaakt van pepperspray.

De politie kreeg een melding dat een man in een kantoor aan de Biltstraat zichzelf van het leven wilde beroven met een mes en een stuk touw. Toen de politie ter plaatse kwam, wilde de man niet het mes laten vallen. In het kantoor bevonden zich op dat moment meerdere personeelsleden. Ter afwending van gevaar, werd de man gepepperd en met behulp van meerdere politiemensen overmeesterd. De man bleek in de war te zijn waarop de crisisdienst in kennis werd gesteld. De man had verder geen strafbare feiten gepleegd.

Controles rood licht

UTRECHT Bij controles donderdagmorgen op de Prins Hendriklaan en de Humberdreef werden 12 bestuurders bekeurd wegens het negeren van het rode licht. De boete bedraagt 86 euro.