Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2003 Persberichten district Heuvelrug, 16.30 uur, middag

Gewonde bij aanrijding

VEENENDAAL Op donderdagmorgen omstreeks 10.00 uur ontstonden er twee aanrijdingen op de rijksweg A-12 ter hoogte van Veenendaal in de richting van Utrecht.

Bij de eerste aanrijding waren drie personenautos betrokken. Een 45-jarige automobilist uit Hilversum had te laat in de gaten dat een voor hem rijdende 31-jarige automobilist uit Venray moest afremmen en botste tegen de achterzijde. Na de aanrijding botste de Hilversummer tegen een derde personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Nijmegen. Een 23-jarige inzittende raakte licht gewond en werd naar het UMC vervoerd.

Bij de tweede aanrijding die vrijwel op hetzelfde tijdstip en bijna op dezelfde plaats gebeurde, was een 43-jarige motorrijder uit Kilder betrokken. De motorrijder remde ook af voor het verkeer voor hem, maar gleed tijdens het afremmen onderuit. Hierbij botste hij tegen een bestelbus aan afkomstig uit Belfeld(gegevens nog niet bekend). De motorrijder liep geen letsel op. Drie personenautos en de motor moesten in verband met de schade weggetakeld worden.

Door de aanrijding en het door de Regionale Verkeersdienst ingestelde onderzoek ontstond er een file met een lengte van ongeveer 20 kilometer. Na ongeveer anderhalf uur kon de rijksweg richting Utrecht weer vrij worden gegeven.