Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/04)

Oosterhout, donderdag 3 april 2003

Bejaarden gedupeerd
KAATSHEUVEL / SPRANG-CAPELLE / WAALWIJK: Op woensdagmiddag 2 april zijn minstens vier bejaarden opgelicht. Bij de gedupeerden werd aangebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van de apotheek die medicijnen kwam afleveren voor de buren. Omdat de buren niet thuis waren, verzocht hij hen de medicijnen aan te nemen en af te rekenen. De vier gedupeerden betaalden de man met 10 of 20 euro. Het wisselgeld zou hij even gaan halen om vervolgens niet meer terug te komen. Enkele weken geleden deed hetzelfde voorval zich voor met een zogenaamde medewerker van een stomerij.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval DONGEN: Op woensdag 2 april vond omstreeks 13.30 uur op de kruising Bolkensteeg/Klein Dongenseweg/Fazantenweg een verkeersongeval plaats. Een 16-jarige bromfietsster uit s-Gravenmoer reed over de Bolkensteeg en verleende op de kruising vermoedelijk geen voorrang aan een voor haar van links komende automobilist, een 27-jarige vrouw uit Dongen. De bestuurster van de bromfiets is overgebracht naar het Elizabethziekenhuis in Tilburg. De traumahelikopter is eveneens ter plaatse geweest.

Tips na winkeldiefstal Kaatsheuvel KAATSHEUVEL: De politie toonde dinsdag 1 april beelden van een winkeldiefstal in Kaatsheuvel. Dit gebeurde in het televisieprogramma Bureau Brabant, dat werd uitgezonden via Omroep Brabant. Een beveiligingscamera had deze beelden vastgelegd op vrijdagavond 31 januari. Die avond drong een zestal personen vier vrouwen en twee jongens een kledingwinkel binnen aan de Gasthuisstraat. Op dat moment was er een winkelmedewerkster aanwezig. Terwijl enkelen van hen de winkelmedewerkster afleidden, sloegen de anderen hun slag en namen enkele kledingstukken weg. In totaal werden vier kledingstukken weggenomen. Naar aanleiding van de uitzending kwamen er veertien tips bij de politie binnen. De tips gingen voornamelijk over soortgelijke feiten die elders gepleegd zijn. De politie onderzoekt of het inderdaad om mogelijk dezelfde dader groep gaat en probeert de identiteit van de verdachten te achterhalen.

Diefstal uit bedrijf
RAAMSDONKSVEER: In de nacht van woensdag 2 april op donderdag 3 april is er ingebroken in een bedrijf aan de Ramgatseweg. De onbekende daders hebben vanaf een luifel van het bedrijf een ruit ingeslagen waardoor ze zich toegang tot de kantine konden verschaffen. Hierna werden meerdere kantoren doorzocht waaruit een tot nu toe onbekend aantal computers verdween.

Drie vrachtautos betrokken bij kettingbotsing TERHEIJDEN: Op donderdag 3 april 2003 omstreeks 10.00 uur botsten drie vrachtautos op elkaar. Dit gebeurde op de autosnelweg A-59 (noordelijke rijbaan) in de rijrichting naar Zonzeel. Er was sprake van filevorming. De middelste chauffeur slaagde er net op tijd in om zijn voertuig tot stilstand te brengen. De achterste trucker botste op de middelste. Door de klap werd deze weer tegen zijn voorgang gedrukt. Bij de aanrijding ontstond uitsluitend materiële schade. Wel was er sprake van flinke filevorming. Een gespecialiseerd takelbedrijf kwam er aan te pas om de vrachtautos los te trekken en weg te takelen. Tijdens de bergingswerkzaamheden zette de Rijkswaterstaat een rijstrook volledig af. Personeel van het Korps Landelijke Politie Diensten trad verkeersregelend op. De voorste vrachtauto werd bestuurd door een 27-jarige man uit Eindhoven.
De middelste vrachtauto werd bestuurd door een 35-jarige man uit Rotterdam.
De achterste vrachtauto (de vermoedelijke veroorzaker) werd bestuurd door een 22-jarige man uit Drunen.

Verkeerscontroles in Oosterhout OOSTERHOUT: Op woensdag 2 april hield de politie van 13.50 uur tot 20.30 uur een verkeerscontrole op de Van Oldeneellaan, de Hoofseweg en de Beneluxweg. In totaal kregen 23 weggebruikers een bekeuring: 1x voor het niet kunnen tonen van het verplichte bromfietscertificaat, 7x voor het overschrijden van de constructiesnelheid, 4x niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, 1x voor een ondeugdelijke achterrem, 3x voor het niet dragen van de verplichte helm, 3x voor door het rood licht rijden, 1x voor het rechts inhalen, 1x voor het niet verlenen van voorrang bij een voetgangersoversteekplaats en 2x voor niet dragen van de verplichte autogordel. Daarnaast hield de politie op de Hoofseweg een snelheidscontrole met behulp van een lasergun. Hierbij kregen 10 weggebruikers een boete. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur.

Bron: Connie Polak