AutoRai

3-4-2003

Peugeot huldigt tien technisch specialisten

Opnieuw heeft de afdeling Training & Opleiding van Peugeot Nederland N.V. samen met de afdeling Aftersales Techniek de wedstrijd Technisch Specialist van het Jaar georganiseerd.

Deze verkiezing heeft als doel het hoogst opgeleid technisch talent van de Nederlandse Peugeot dealerorganisatie uit te dagen om hun kennis en vaardigheid te testen én actueel te houden.

Vorig najaar zijn alle Peugeot Technisch Specialisten 2002 benaderd om aan deze competitie mee te doen. In totaal hebben circa 150 deelnemers een vragenlijst ontvangen met een serie van dertig merkspecifieke technische vragen. Alle inzenders werden geprikkeld deel te nemen aan de tweede ronde: Ruim twintig 20 technisch behoorlijk uitdagende vraagstukken moesten worden beantwoord.

Gebaseerd op het aantal gescoorde punten in deze twee vragenrondes zijn de beste 32 kandidaten geselecteerd. Zij werden vervolgens uitgenodigd om half januari 2003 een technisch assessment te ondergaan in het Opleidingscentrum van Peugeot Nederland in Utrecht. Dit assessment bestond uit zeer complexe theorieopdrachten en een intensief praktijkdeel. Na afloop werd de score van het theoriedeel opgeteld bij die van de praktijkcases en dat leverde de eindscore op. Vooral diagnosestellen in multiplexnetwerken bleek de scherprechter.

Op 1 april jongstleden werd de einduitslag bekend gemaakt tijdens de Peugeot Technisch Specialisten 2003 Certificeringsavond. De strijd was hevig en de onderlinge verschillen klein. Derrik Mensing, werkzaam bij Vingerhoets Automobielbedrijven B.V. in Diessen, bereikte plaats nummer drie terwijl Max Franssen van Automobielbedrijf van der Werf in Ede de tweede plaats pakte. Met het kleinst mogelijke verschil greep Johan Muit van dealer Hans Lammers uit Woerden de eerste plaats. Hij ontving de wisseltrofee en mag de titel Peugeot Technisch Specialist van het jaar 2002 dragen. De tien beste Technisch Specialisten zijn gehuldigd met bloemen en een beker en gaan later dit jaar naar de Internationale Technische Conferentie van Automobiles Peugeot in Frankrijk.