Ingezonden persbericht


Persbericht
3 april 2003

Negen Maanden Beurs 2003 van 2 tot en met 6 april 2003 in Amsterdam RAI

Ook mannen zijn een beetje zwanger!

Dat de Negen Maanden Beurs voornamelijk wordt bezocht door zwangere vrouwen en jonge moeders is waar. Maar ook mannen zijn steeds meer betrokken bij de zwangerschap en de opvoeding van de kinderen. Of toch niet!?

Zijn mannen eigenlijk überhaupt wel in baby's geïnteresseerd of spelen zij pas een zinnige rol als het kind kan praten? Begint de verandering van het imago van vaderschap bij de moeder of is het nu eenmaal zo dat vrouwen vanwege het biologische feit dat zij het kind baren de primaire verzorger zijn. En.worden mannen in de media en reclame niet consequent als watje gestigmatiseerd? Allemaal vragen die aan de orde komen in de IkVaderdebatten op de Negen Maanden Beurs.

Zaterdag 5 april is er een debat met als thema 'Moeten mannen zich emanciperen of vrouwen zich aanpassen? In het forum zitten o.a. Pim Christiaans, hoofdredacteur van Men's Health en Casper Itz, deskundige op het terrein van vrouwenstudies en mannenemancipatie.

Zondag 6 april is het de beurt aan de politiek. Frank de Grave en Nina van Oerle debatteren over de vraag 'Wie komt er vandaag het vlees snijden', waarbij het de primaire vraag is of de overheid een taak heeft bij het aan de man brengen van zorg.

Beide forumdiscussies zijn op de stand van IkVader in hal 4 tussen 13.00 en 15.30 uur.

Beursdagen en openingstijden

De Negen Maanden Beurs is nog geopend tot en met zondag 6 april. Op 3 en 4 april is de beurs geopend van 11.00 tot 22.00 uur, alle andere dagen kunnen bezoekers terecht van 11.00 tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht