Ingezonden persbericht

Introductie nieuw horecavakblad: proost

Nieuwe titel grootste onafhankelijke horecavakblad van Nederland

AMSTERDAM, 20030227 -- Op 3 april verschijnt het eerste nummer van Proost!, het grootste onafhankelijke horecavakblad van Nederland. Proost! richt zich specifiek op de drankverstrekkende horeca, de belangrijkste groep horecaondernemers.

Proost! is een uitgave van Langfords Publications in Amsterdam. De nieuwe titel onderscheidt zich van het bestaande aanbod van horecavakbladen vanwege zijn focus op de drankverstrekkende horeca en zijn hoge oplage. Proost! richt zich op de horeca waar drankverstrekking de primaire activiteit vormt zoals cafés, bars, eetcafés, discotheken, zalencentra en sportkantines. Ongeveer 70% van de totale horecaomzet komt voort uit drankverstrekking. De bestaande horecavakbladen besteden echter meer aandacht aan eten dan aan drank. In Proost! voert informatie over drank in de meest brede zin van het woord de boventoon: achtergronden over en de geschiedenis van producten, taptechniek, productintroducties, glaswerk, drankbehandeling, tips en trends. Maar dat is nog niet alles. Ook wordt in korte en bondige artikelen volop aandacht geschonken aan relevante informatie op het gebied van apparatuur, entertainment, meubilair, trends, interieurbouw, CAO's, juridische en fiscale zaken, borrelhapjes, speelautomaten, onroerend goed, openingen van nieuwe zaken, jubilea, etc. En daarbij komen vooral horecaondernemers met hun ervaringen aan het woord.

Proost! wordt in een gegarandeerde oplage elke twee maanden verzonden aan minstens 27.500 horecaondernemers en hun medewerkers, waarmee het meteen het grootste vakblad binnen de horecabranche is. Om het blad te kunnen realiseren, is een buitengewoon terzakekundige redactie samengesteld met bewezen liefde voor en grote kennis van de horeca. Deze redactie, onder leiding van hoofdredacteur Arthur van der Linden vormt de garantie dat Proost! een blad wordt dat zich in de warme belangstelling van horecaondernemers mag verheugen. Enkele namen van medewerkers: Peter Faber, Theun de Winter, Susan Blokhuis, Toon Sommerdijk, IJf Blokker, Willem Verstraaten, Paul Berings, Patrick Pronk en vele anderen. Het eerste nummer van Proost! zal op 2 april feestelijk ten doop worden gehouden in Stadsherberg 't Pumpke in 's Hertogenbosch

Langfords Publications
De in 1974 opgerichte uitgeverij Langfords Publications maakt deel uit van de RAI Group, een multimediale communicatieonderneming die wereldwijd actief is op een veelvoud van gebieden. De uitgeverij is met diverse vakbladen vertegenwoordigd in belangrijke marktsegmenten zoals de autobranche, de breedbandindustrie, de grafische sector en de marketing communicatiewereld. Langfords Publications houdt zich daarnaast bezig met projectmatige producties als beurscatalogi en internetsites.



Ingezonden persbericht