Centraal Bureau Levensmiddelen


Persberichten

CBL-paviljoen druk bezocht door (toekomstig) supermarktpersoneel

Met het thema De beste start voor je supercarrière promoot het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten, in hal 8 de carrièrekansen en opleidingsmogelijkheden in het supermarktvak. Niet alleen winkelmedewerkers, ook supermarkt-ondernemers en -managers zijn van harte welkom om te worden geïnformeerd over de scholingsmogelijkheden voor hun personeel en de samenwerkings-mogelijkheden met de MBO-scholen. Door mee te doen met een speciaal ontworpen spel maken bezoekers aan het CBL-paviljoen kans op een gratis bioscoopbon.

CBL-supermarktcompetitie
Het CBL organiseert dit jaar voor de tweede keer de CBL- Supermarktcompetitie. Om inspiratie op te doen voor de competitie en hun supermarktcarrière bezoeken meer dan 4000 leerlingen van de MBO-scholen het CBL-paviljoen. Daarna hebben deelnemers nog een maand de tijd om hun visie over de supermarkt van 2010 af te ronden. Het doel van de competitie is om (potentiële) werknemers enthousiast te maken voor een carrière in de supermarkt.
Het CBL is de eerste en tevens enige branche die een branchespecifieke competitie organiseert. Het beste team wint de eerste prijs van 2500,-. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk 1500,- en 1000,-. De competitie is gericht op alle MBO-studenten in Nederland en op jonge mensen die werkzaam zijn in de supermarkt.

Promotie CBL-leden op CBL-paviljoen
De CBL-leden krijgen volop de gelegenheid om hun organisatie als werkgever te profileren op het CBL-paviljoen. Daartoe is voor alle supermarktorganisaties schapruimte gereserveerd in de ledengalerij op het CBL-paviljoen. Geïnteresseerden kunnen daar terecht voor informatie over de formules als werkgever en de opleidings- en promotiekansen.

www.supermarkt.nl
Op het CBL-paviljoen is tevens de geheel vernieuwde jongerensite www.supermarkt.nl te zien. Doelstelling van de website is promotie van het supermarktbedrijf bij jongeren. De website informeert de bezoeker over functies, opleidingen en loopbaanmogelijkheden in het supermarktbedrijf. Ook kan men e-cards versturen en berichtjes en fotos aanleveren voor op het digitale prikbord.

CBL-voedselveiligheidsdebat
Tijdens het CBL-voedselveiligheidsdebat op 25 maart debatteren landbouw-minister Veerman, Dick Boer (Albert Heijn), Felix Cohen (Consumentenbond), Bart Jan Constandse (The Greenery), Gerard Doornbos (LTO Nederland), Frans Fredrix (Superunie) en Joost Manassen (SMA) onder leiding van Frits Wester. Gesproken wordt over voedselveiligheid, de prijzen van landbouw-producten en consumenteninformatie over de totstandkoming van producten. Het CBL-Voedselveiligheidsdebat vindt plaats in congreszaal Irene in het Jaarbeurscomplex in Utrecht van 11.00 tot 12.15 uur. Tijdens het debat vindt ook de première plaats van de film waarmee het CBL De boer opgaat met Eurepgap.