Korps: Groningen, plaats: Groningen 3-04-2003
Politie zoekt getuigen van verkrachtingen Donderdag 3 april 2003

Naar aanleiding van een aangifte van verkrachting door een 20-jarige vrouw is de politie op zoek naar getuigen. De vrouw werd in de vroege ochtend van zaterdag 29 maart, j.l. op het Heerdenpad in Groningen door een onbekende man verkracht en misbruikt. Drie maanden eerder werd op nagenoeg dezelfde plaats, op dezelfde wijze en door vermoedelijk dezelfde dader een 16-jarig meisje verkracht.

De 20-jarige vrouw wilde vanuit het centrum op de fiets richting de wijk Beijum gaan, maar werd op het fietspad van het Heerdenpad door de dader tot stoppen gedwongen. Ze werd bedreigd en gedwongen met hem van het pad af te gaan richting de bossages. Vervolgens werd de vrouw daar seksueel misbruikt en verkracht.

Drie maanden eerder, op donderdag 26 december (de nacht van Tweede Kerstdag), werd een 16-jarig meisje op nagenoeg dezelfde plek in de bossages bij het Heerdenpad misbruikt en verkracht. Het meisje wilde die nacht vanuit het centrum van de stad met een taxi naar huis. Ze bleek echter niet voldoende geld bij zich te hebben en stapte zij daarom eerder uit de taxi. Ze besloot lopend verder te gaan en wilde via het Heerdenpad richting de wijk Beijum wandelen. Op het Heerdenpad werd ze aangesproken door een man. Deze bedreigde het meisje en trok haar vervolgens weg van het pad. Uiteindelijk werd het meisje door de dader seksueel misbruikt en verkracht.

Signalement
Beide zaken vertonen dermate veel overeenkomsten dat de politie bij beide verkrachtingen uitgaat van dezelfde dader. Van de dader is op dit moment een summier signalement beschikbaar. Het gaat om een jongeman van 20 tot 25 jaar oud met een lengte van 1.70 meter. Hij heeft een donkere dan wel getinte huidskleur en kort kroeshaar. De politie is op zoek naar getuigen die iets van deze verkrachtingen hebben gezien, gehoord of gemerkt. Getuigen kunnen contact opnemen met de zedenpolitie van de regionale recherche via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)