Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-04-2003 3e persbericht van donderdag 3 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man laat broer examen maken
In een sporthal aan de Airbornelaan is donderdag om 16.10 uur een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was daar bezig met het maken van het examen Sociale Hygiëne. De organisatie van het examen ontdekte dat de verdachte niet de man was die had ingeschreven voor het examen. Dat was de 29-jarige broer van de verdachte. De aangehouden verdachte had hetzelfde examen al eerder gemaakt en was daarvoor geslaagd. De verdachte en zijn broer zijn gehoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bonnen voor linksafverbod
Op de kruising Bayeuxlaan Antoon Coolenlaan zijn donderdag tussen 16.15 en 16.35 uur zeventien bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten. Door wegwerkzaamheden is er op de Bayeuxlaan een linksafverbod. De zeventien bestuurder negeerden dit verbod.

Helmond: Man met vervalst paspoort aangehouden
In het postkantoor aan de Watermolenwal is donderdag om 15.25 uur een 22-jarige Bulgaarse man uit Someren aangehouden. De man wilde een rekening openen en legitimeerde zich met een Grieks paspoort. De lokettist ontdekte dat het paspoort was vervalst en waarschuwde de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Het paspoort is in beslaggenomen.

Helmond: Zakkenrollerij
Donderdag rond 15.00 uur is op de Markt een 13-jarige jongen uit Helmond bestolen van zijn portemonnee. De jongen was op de kermis en hij voelde dat iemand de portemonnee uit de achterzak van zijn broek pakte. Hij keek om en zag een jongen hard wegrennen. Hij is er nog achteraan gegaan, maar kon de jongen niet meer pakken. In de portemonnee zaten pasjes en 20,=.

Geldrop: Inbraken
Donderdag, overdag, is ingebroken in twee woningen aan de Reinoutlaan.


- Bij een van de woningen werd de voordeur met een valse sleutel opengemaakt. Er werden twee gouden ringen gestolen.


- Bij de andere woning werd de raam opengebroken. Hier verdwenen een digitale fotocamera en een autoradio.