Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave donderdag 3 april 2003

* RADARSNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen en -middag op de Groene Kruisweg, Rochussenstraat en Molenvliet radarsnelheidscontroles. Tussen half elf en half twaalf flitste de radar op de Groene Kruisweg, stad-uitgaand, 45 van de in totaal 480 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 87 km/uur in plaats van '50'. In de Rochussenstraat hielden tussen half elf en half twaalf 26 van de in totaal 733 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart over één en half drie gingen op de Molenvliet 69 van de in totaal 904 passerende automobilisten op de bon. Hoogste score bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'.


* BEDRIJFSONGEVAL
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks kwart voor negen raakte op een bedrijventerrein aan de Rijnhaven tijdens stukadoorwerkzaamheden, een 24-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer stond op een laadbalkon. Tijdens het verplaatsen van goederen, gleed hij uit. De Rotterdammer, die een val van zo'n vijf meter maakte, werd door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmorgen op de Bergweg een verkeerscontrole. Tussen half negen en half tien werden in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht (6) dan wel een linksaf-verbod (11).

Ochtenduitgave donderdag 3 april 2003

* GORDELCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagmiddag in de Grote Visserijstraat een autogordelcontrole. In totaal gingen 35 automobilisten en of hun mede-inzittenden op de bon, omdat zij de gordel niet droegen. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree telefoneren, rijden zonder rijbewijs en verlopen apk.
ROTTERDAM/MAASSLUIS - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdag op de 's Gravendijkwal, Pleinweg, Laan op Zuid en Stadionweg in Rotterdam en op de Industrieweg, Merellaan en P.C. Hooftlaan in Maassluis snelheidscontroles. Tussen half tien en half twaalf 's ochtends gingen op de 's Gravendijkwal 163 van de in totaal 1240 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur in plaats van '50'. Op de Pleinweg lapten tussen tien uur en half twaalf 's ochtends 52 van de in totaal 1128 passerende autobestuurders de limiet van '50' aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. Op de Laan van Zuid hielden tussen half twee en drie uur 's middags 88 van de in totaal 1792 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 93 km/uur in plaats van '50'. Tussen half acht en negen uur 's avonds gingen 41 van de in totaal 790 passerende autobestuurders op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur in plaats vann '50'. Tussen half vijf en half zes flitste de radar op de Industrieweg 121 van de in totaal 844 passerende autobestuurders. Hoogste score bedroeg 98 km/uur in plaats van '50'. Op de Merellaan hielden 8 van de in totaal 230 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur Op de P.C. Hooftlaan gingen tussen zeven uur en kwart over acht 22 van de in totaal 463 passerende automobilisten op de bon. Hoogste score bedroeg 77 km/uur.


* DURE REKENING VOOR VERKEERSZONDAAR
SCHIEDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen omstreeks vijf uur op de Rijksweg A20 bij de afslag Schiedam Noord een 34-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man had vanaf de Keileweg tot aan deze afslag acht keer een rood verkeerslicht genegeerd. Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg voor al deze feiten op het politiebureau in de vorm van diverse bekeuringen de rekening gepresenteerd.


* STRAATROOF
BARENDRECHT - Woensdagmorgen werden in het park Buitenoord twee jongens, 14 en 15 jaar, uit Barendrecht en Den Haag beroofd van hun mobiele telefoons. Een onbekende man fietste het tweetal tegemoet. Onder bedreiging van een mes, sommeerde hij de slachtoffertjes hun handtelefoons af te geven. De berover fietste met de buit weg in onbekende richting. Een onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog geen resultaat op. Op de Buitenlandse Baan werd woensdagmorgen een 17-jarige jongen uit Barendrecht beroofd van zijn fiets. Onder bedreiging van een mes werd zijn vervoermiddel door een onbekende man weggenomen.