Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB opent tweede tankstation in Hank

Den Haag, 20 maart 2003

Het tweede ANWB-tankstation in Hank gaat woensdag 26 maart open voor het publiek. De ANWB zal in samenwerking met de Van der Sluijs Groep de komende jaren ongeveer 100 onbemande tankstations openen.

Het nieuwe station beschikt over vier zogenoemde pompeilanden met totaal acht opstelplaatsen. Aanvankelijk waren er bij de bouw drie pompeilanden gepland, maar de ervaringen met het eerste station in Ede zijn dermate gunstig, dat het benzinestation iets groter wordt.

De automobilist betaalt minimaal zes Eurocent minder per liter voor hun brandstof dan de gemiddelde landelijke benzineprijs van de grote vijf benzinemaatschappijen De eerste paar dagen na de opening ontvangen klanten echter tien eurocent introductiekorting per liter brandstof. Leden die met een ANWB Mobiliteitspas betalen krijgen één eurocent extra korting per liter. De ANWB Mobiliteitspas biedt betaalgemak in het openbaar vervoer, bij parkeergarages, op de weg en heeft mogelijkheden voor korting bij tanken, parkeren en autohuur.

De officiële opening volgt op 4 april en geschiedt door de burgemeester van Werkendam, de heer H. A. G. Hellegers en de heer R. A. L. Verstraeten, lid hoofddirectie van de ANWB.

Bij het ontwerp van de stations is extra aandacht besteed aan de sociale veiligheid. Samen met Philips is een speciaal lichtplan ontwikkeld. Omdat het station onbemand is, bestaat er de mogelijkheid om bij vragen met één druk op de knop verbinding te maken met de ANWB Wegenwacht. Ook staat het station onder permanent cameratoezicht.

De Van der Sluijs Groep is een onafhankelijke commerciële dienstverlener in de olie-industrie met een efficiënt distributienetwerk van brandstoffen. De organisatie beschikt over veel kennis van de exploitatie van benzinestations.

Medio april opent de ANWB het derde benzinestation in Eindhoven. Het station in Hank ligt aan de afslag Hank (afrit 21) aan de A27.


Noot voor de redactie,