Provincie Utrecht

Persbericht

Wegwerkzaamheden in twee weekenden van april

Asfalteren N210 tussen Hollandse IJssel en viaduct A2

22-3-2003
In het weekend van 4 april en in het weekend van 11 april 2003 wordt een gedeelte van de bestaande N210 opnieuw geasfalteerd. Het gaat om het deel tussen de brug over de Hollandse IJssel en het viaduct over de A2. In deze twee weekenden heeft het verkeer op dit traject te maken met omleidingen en vertragingen. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Actuele informatie over het werk aan de N210 en routekaartjes zijn te vinden via de homepage www.provincie-utrecht.nl in de rubriek 'In de schijnwerper' bij 'Verkeer en vervoer' onder 'Provinciale weg N210'.
Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen om het werk niet doordeweeks maar in het weekend in twee fasen uit te voeren. Fase A start op vrijdagavond 4 april om 21:30 uur, fase B start op vrijdagavond 11 april om 21:30 uur.

Fase A: asfalteren noordelijke/westelijke rijbaan Start vrijdagavond 4 april om 21:30 uur tot maandagochtend 7 april om 06:00 uur

Routes voor het verkeer:


* Vanuit IJsselstein wordt de Utrechtseweg afgesloten. Dit verkeer wordt via de Beneluxweg naar de N210 geleid. De richtingen naar Den Bosch (A2) en Nieuwegein zijn opengesteld voor verkeer. Voor alle richtingen is maar één rijstrook beschikbaar.
* Vanuit Nieuwegein wordt het verkeer richting Den Bosch (A2) omgeleid naar de aansluiting Nieuwegein-zuid. De toerit naar Den Bosch (A2) is vanuit Nieuwegein afgesloten. Verkeer richting IJsselstein wordt via de N210 geleid, aangezien de Utrechtseweg afgesloten is. Voor alle richtingen is maar één rijstrook beschikbaar.

* Verkeer vanuit Amsterdam (A2) kan geen gebruik maken van de afrit IJsselstein/Nieuwegein (afrit nr. 9). Dit verkeer wordt doorgeleid naar de afrit Nieuwegein-zuid (afrit nr. 10).

Fase B: asfalteren zuidelijke/oostelijke rijbaan Start vrijdagavond 11 april om 21:30 uur tot maandagochtend 14 april om 06:00 uur

Routes voor het verkeer:

* Vanuit IJsselstein wordt de Utrechtseweg afgesloten. Dit verkeer wordt via de Beneluxweg naar de N210 geleid. De richting naar Den Bosch (A2) is afgesloten en wordt door Nieuwegein geleid richting de aansluiting Nieuwegein-zuid. Verkeer naar Nieuwegein is mogelijk. Voor alle richtingen is maar één rijstrook beschikbaar.
* Vanuit Nieuwegein wordt het verkeer richting Den Bosch (A2) omgeleid naar de aansluiting Nieuwegein-zuid. De toerit naar Den Bosch (A2) is vanuit Nieuwegein afgesloten. Verkeer richting IJsselstein wordt naar de Utrechtseweg geleid. De N210 over de brug van de Hollandse IJssel is in die richting afgesloten.
* Verkeer vanuit Amsterdam (A2) kan geen gebruik maken van de afrit IJsselstein/Nieuwegein (afrit nr. 9). Dit verkeer wordt doorgeleid naar de afrit Nieuwegein-zuid (afrit nr. 10).

Nadere informatie over de uitvoering
Uitgebreide en actuele informatie over het werk aan de N210 kunt u vinden via de homepage www.provincie-utrecht.nl in de rubriek 'In de schijnwerper' bij 'Verkeer en vervoer' onder 'Provinciale weg N210'. U kunt ook bellen met de heer Koevoets van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 93.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl