CDA

Christen Democratisch Appel


04-04-03
Partijraad kiest eerste vice voorzitter: Leon Frissen en Jan Bart Mandos kandidaten
Leon Frissen (52) uit Horst aan de Maas (Limburg) en Jan Bart Mandos (54) uit Heinkenszand (Zeeland) zijn de kandidaten voor het eerste vice voorzitterschap van het CDA. Beide kandidaten zijn vandaag door het Partijbestuur voorgedragen. De Partijraadsleden kiezen de eerste vice voorzitter. De uitslag van de stemming wordt op de Partijraad van 24 mei a.s. bekend gemaakt. Opnieuw kan de Partijraad voor een belangrijke functie een keuze maken uit twee kandidaten.

Jan Bart Mandos is in het dagelijks leven voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Zeeland. Daarvoor was hij van 1990-2002 burgemeester van Borsele. Van 1978 tot 1990 was hij lid van de gemeenteraad van Delft, de laatste acht jaar als wethouder volkshuisvesting, sport en recreatie en gemeentelijk woningbedrijf. Binnen het CDA vervulde hij diverse functies. Hij was onder meer lid van de commissie Modelprogram voor Gemeenteraden en Provincies (1986-1991) en bestuurslid van de kamerkring Dordrecht (1987-1990). Naast zijn hoofdfunctie is hij onder meer voorzitter van de Zeeuwse Sportraad en voorzitter van de Afdeling Zeeland van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij

Leon Frissen is sinds 2001 burgemeester van Horst aan de Maas. Daarvoor was hij vanaf 1994 burgemeester van de Limburgse gemeente Arcen en Velden. Frissen was van 1979 tot 1986 directeur van het CDA-bureau in Limburg,. Van 1986 tot 1994 was hij Tweede Kamerlid. Frissen maakte tot 1 april jl. als voorzitter van de Provinciale Afdeling Limburg deel uit van het landelijk partijbestuur. Naast het burgemeesterschap bekleedt hij diverse nevenfuncties. Zo is hij voorzitter van de Branche Vereniging Organische Reststoffen-Verwerkers (BVOR), lid van het Dagelijks Bestuur van de Nederlandse Afval Federatie, voorzitter van het Limburgs Huis voor de Sport, en lid van het Dagelijks Bestuur van het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon.

De Partijraadsleden krijgen tot 21 mei a.s. de gelegenheid hun stem uit te brengen. Op de Partijraad die zaterdag 24 mei a.s. in de Jaarbeurs te Utrecht plaatsvindt, wordt de uitslag van de stemming bekendgemaakt.

Het Dagelijks Bestuur bestaat verder uit: Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart (voorzitter), Lianne Dekker (vice voorzitter), Henk Bleker (secretaris), Jan-Kees de Jager (penningmeester), Ronald Migo en Corien Jonker. Ook deze bestuursleden zijn (met uitzondering van voorzitter Van Bijsterveldt die direct door de leden is gekozen) bij een voordracht van twee personen -gekozen door de Partijraad.

Download CV's

Curriculum Vitae Jan Bart Mandos

Download Word | Download PDF

Curriculum Vitae Leon Frissen

Download Word | Download PDF