Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 4 APRIL 2003

Eerste goedkeuring uitvoeringsbesluiten expansiesteun 'nieuwe stijl'

Op voorstel van Vlaams minister van Economie, Jaak GABRIELS, keurde de Vlaamse regering drie belangrijke uitvoeringsbesluiten op het kaderdecreet ondersteunings- beleid principieel goed, met het oog op adviesaanvraag bij SERV en MiNa-Raad, en aanmelding bij de Europese Commissie.

Het gaat om de uitvoeringsbesluiten die de nieuwe ecologiesteun regelen evenals de investeringssteun aan ondernemingen. Deze besluiten kaderen in de krachtlijn 'Versterken van de financiële structuur van ondernemingen' van het Actieplan Ondernemen.

Naar timing toe is het de ambitie om de KMO-steun nog dit najaar op te starten. Voor wat betreft de ecologiesteun en investeringssteun aan grote ondernemingen in ontwikkelingszones is de lancering begin 2004 gepland. Net zoals bij de adviescheques en de opleidingscheques zullen de bedrijven hun aanvragen maximaal via klantvriendelijke internet-applicaties kunnen indienen.

Het spreekt voor zich dat de lancering van deze nieuwe steunmaatregelen gepaard zal gaan met een communicatiecampagne naar het doelpubliek toe.

persinfo : Mark Vanleeuw, woordvoerder van minister Gabriels - tel. 02 553 12 00
e-mail: persdienst.gabriels@vlaanderen.be