Ingezonden persbericht


donderdag 3 april

NU HEROES Festival met dj's Spinna & St. Paul

Nieuw en jaarlijks terugkerend: NU HEROES. Tivoli organiseert met dit festival een podium voor oude en nieuwe helden. Zoals dj Spinna. Geobsedeerd door alles wat maar op vinyl staat: dynamisch, eclectisch en dansbaar. De New Yorker werkte met grote namen als Mos Def, Eminem en Shirley Bassey maar heeft ook een stevige voet in de underground. De voorman van de Beat Generation bracht vorige maand Here To There uit. Hiphop, breder dan je zelf kunt bedenken. St. Paul is de grote man achter Tivoli's Pop-O-Matic en draait daarnaast door het hele land. Geen gehypete bullshit, just music and a lot of love.

23.00 uur

¬ 5,-, passe-partout voor 3 dagen ¬ 30,-

vrijdag 4 april

NU HEROES Festival met Ladytron en dj's Jacques Lu Cont & David Guetta

Die zien we nooit meer terug, sneerden sommige critici na het overweldigende succes van 604, het debuut van Ladytron. Jaren tachtig-electro in een nieuw, hypergestyleerd jasje, dat kon niet goed gaan. Toch wel: Ladytron groeide uit tot dé voorloper van de electroclash en is overtuigend terug met Light And Magic. 'Wij zijn een band, geen laptop', aldus de New Order van de 21ste eeuw. Ook Jacques Lu Cont, de man achter Les Rhythmes Digitales, duikt in de jaren tachtig. Funky electro met vleugjes house en pop en een spannend semi-Frans sausje. Ècht uit Parijs komt David Guetta, de pionier van de French Sound. Eindeloze grooves worden gecombineerd met soulvolle vocalen en fantasierijke house.

21.00 uur

¬ 12.00,-, passe-partout voor 3 dagen ¬ 30,-

zaterdag 5 april

NU HEROES Festival met Gus Gus (dj-set), Paul Brtschitsch & dj Jeff Mills

Techno, gestript tot de basis. Daar staat Jeff Mills voor. Op zijn vorig jaar verschenen album At First Sight gaat de oprichter van Underground Resistance heen en weer tussen minimalistische techno en het science-fiction gevoel. Hoe Paul Brtschitsch wordt uitgesproken weet vrijwel niemand, maar zijn carrière staat het niet in de weg. De Duitse Kroaat debuteerde onder de noemer Analog Confusion. Die naam dekt nog altijd de lading: Brtschitsch zoekt in zijn techno naar de verrassing, het onverwachte. Gus Gus vertegenwoordigt de onderbuik van IJsland. Het collectief herbergt dj's en muzikanten, filmmakers, vormgevers, acteurs en dichters. Al die elementen komen samen in hun triphop-georiënteerde muziek, vandaag als dj-set aanwezig. Theatraal, visueel uitdagend én dansbaar.

21.00 uur

¬ 18.00,-, passe-partout voor 3 dagen ¬ 30,-

Tivoli

Oudegracht 245

Postbus 766

3500 AT Utrecht

tel 030 - 231 34 99

www.tivoli.nl

Kaarten zijn te koop bij de volgende adressen:

Tivoli
(werkdagen van 10.00 uur tot 18.00 uur en tijdens concerten en dansavonden)

Plato, Steenweg 13, Utrecht

De 150 grote Postkantoren, de 33 GWK-stationskantoren en de 10 grotere VVV s. Reserveren kan alleen via de Ticketlijn: 0900 300 1250. Kaarten kunnen on-line besteld worden via www.ticketservice.nl

Foto's van artiesten zijn verkrijgbaar op verzoek: nuheroes@floorfillers.nl