Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Tentoonstelling in Provinciehuis

Brabantse kunstenaars brengen democratie in beeld

Op vrijdag 4 april wordt de tentoonstelling Democratie Verbeeld geopend in het Provinciehuis te 's-Hertogenbosch. Dertien Brabantse kunstenaars van de Vereniging van Beroeps Beeldende Kunstenaars Zuid Nederland geven hun visie op het begrip democratie. De tentoonstelling duurt tot 9 mei.

De Vereniging beroeps beeldende kunstenaars Zuid-Nederland (VBBKZN) heeft een jaar van gedachten gewisseld over het begrip democratie. Deze discussie heeft geleid tot een dertiental kunstwerken die trachten een extra dimensie toe te voegen aan het begrip democratie wat meestal alleen in woorden wordt omschreven. De deelnemende kunstenaars zijn: Joris Gaymans, Karine Dijkstra, Pam Dekema, Michael Jepkes, Mia Koeneman, Will Landman, Joke Maan, Mieke le Nobel, Theo Spaay, Rob ter Steege, Dick Wielemaker, Mia Zaat en Marijke Strijbosch.

Programma opening
15.00 uur ontvangst
15.30 uur korte inleiding door gedeputeerde R. Augusteijn van o.a. Cultuur
15.45 uur korte inleiding door Will Landman, één van de exposanten
16.00 uur tentoonstelling geopend
16.30 uur einde

De VBBKZN
De Vereniging van Beroeps Beeldende Kunstenaars: Zuid Nederland bestaat 25 jaar en telt op dit moment ca. 35 actieve leden, die werkzaam zijn in diverse artistieke disciplines. Van tijd tot tijd worden er door de vereniging groepstentoonstellingen georganiseerd, o.a. de Pronkkamer in Uden 1981, het Provinciehuis 's-Hertogenbosch 1984, de Zonnewijzer in het Philips Ontspanningscentrum te Eindhoven 1984, gemeente museum De Wieger in Deurne 1987, het Casino te 's-Hertogenbosch 1987, galerie Stadsschouwburg in Tilburg 1987, gemeente museum het Markiezenhof te Bergen op Zoom 1996 en het Museum Kempenland te Eindhoven 1999. Publicatie: VBBKZN ter inzage. 10 jarige presentatie 1986. Boek: presentatie beeldende kunstenaars in beeld 1994. Boek: collectie/reflectie Museum Kempenland 1999.
De tentoonstelling in de hal van het Provinciehuis is geopend op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Toegang is gratis.



Provincie Noord-Brabant