HOGESCHOOL VAN UTRECHT

Prijsuitreiking Zevensterscholenproject


Vrijdagmiddag 4 april vindt in de kassen van de Botanische Tuinen te Utrecht de prijsuitreiking plaats van de Zevenster-lesontwerpwedstrijd (vanaf 14.00 uur, Budapestlaan 2 in de Uithof). De wedstrijd is een initiatief van de Botanische Tuinen Utrecht en de Theo Thijssen Academie, Pabo van de Hogeschool van Utrecht, en is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Fondation Yves Rocher. Dit fonds van Yves Rocher dat natuur- en milieueducatieve initiatieven ondersteunt in het kader van de bedrijfsfilosofie 'Nemen van de natuur, geven aan de natuur'.
Meer dan veertig basisschoolklassen uit de regio Utrecht, Gooi, West-Gelderland en Oost-Zuid-Holland zijn op kosten van het Zevensterscholenproject naar de Botanische Tuinen geweest om de lessen uit te voeren. Deze lessen zijn gemaakt door studenten van de Theo Thijssen Academie. Zij maken in het kader van het Zevensterscholenproject.
een ontwerp voor een lessenserie die gericht is op de uitvoering van de centrale les in de Botanische Tuinen. Vijf ontwerpen worden genomineerd waarna de drie beste ontwerpen worden uitgewerkt tot een lessenreeks binnen het Zevensterscholenproject. Deze lessen worden uitgegeven en worden door basisschoolklassen uitgevoerd vanaf volgend jaar mei/juni.
Er zijn twee categorieën waarvoor prijzen worden uitgereikt: Nieuwe Ontwerpen en Herontwerpen samen met basisscholen. Voorbeelden van lessen zijn onder meer: Verven met natuurlijke kleurstoffen, Knollen en bollen, Bladvormen, Zintuigen/Kijken met je handen.