Provincie Utrecht

Persbericht

Afsluiting N201 bij Loenersloot in weekenden 4-7 april en 2-5 mei 2003

2-4-2003
Momenteel wordt in opdracht van ProRail gestart met de werkzaamheden voor een nieuwe fietstunnel onder de provinciale weg N201, ter hoogte van de Angstel in Loenersloot. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de N201 twee weekeinden afgesloten voor alle verkeer. De N201 is een belangrijke verbindingsweg tussen Hilversum en Vinkeveen.

In de weekenden van vrijdag 4 april tot maandag 7 april en van vrijdag 2 mei tot maandag 5 mei zal de provinciale weg N 201 ter plaatse van het spoor worden gestremd voor alle verkeer. De stremmingen duren in beide gevallen van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid middels borden. Verkeer uit de richting Hilversum met als bestemming Vinkeveen of de A2, kan omrijden via Breukelen of Abcoude. Loenersloot blijft bereikbaar voor lokaal (bestemmings-)verkeer.

In het eerste weekeind (4 - 7 april) zal aannemer Van Laere Infrabouw damwanden heien. Langs deze damwanden worden in een later stadium de zijwanden van de tunnel gebouwd. In het tweede weekend (2 - 5 mei) wordt het dak van de fietstunnel op de reeds ingebrachte damwanden gelegd.

De fietstunnel maakt deel uit van de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht. De oplevering van de fietstunnel staat gepland op 1 november 2003. Iets verderop in Loenen wordt inmiddels een begin gemaakt met de spoorwegonderdoorgang bij de Binnenweg en een grote spoorbrug over de Nieuwe Wetering.

ProRail
ProRail zorgt namens de overheid voor aanleg, onderhoud en beheer van het Nederlandse spoorwegnet, inclusief alle bijbehorende voorzieningen zoals stations, tunnels, overwegen, bovenleiding, seinen en wissels. Daarnaast verdeelt ProRail de capaciteit op het spoorwegnet, regelt zij de railverkeersleiding, verzorgt informatie over het treinverkeer en coördineert bij calamiteiten.

Nadere informatie over de afsluiting of uitvoering Voor meer informatie over de afsluiting of over de spoorverdubbeling in het algemeen, bel Gerben van den Hurk van ProRail, 030-235 78 05 of 0647- 272 340. E-mail: gerben.vandenhurk@prorail.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl