Gemeente Terneuzen

Persbericht - 2 april 2003

Cursisten laten van zich horen
Voorspeelavonden bij toonbeeld

Deze maand organiseert Toonbeeld weer voorspeelavonden. Op deze avonden laten de cursisten horen wat ze kunnen. Tegelijkertijd doen de leerlingen ervaring op met het musiceren voor een publiek. De voorspeelavonden vinden plaats op vrijdag 4 april en van maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april, van 19.00 tot 20.00 uur bij Toonbeeld, Leeuwenlaan 31 in Terneuzen. De toegang is gratis.

Voor mensen die van plan zijn een instrument te gaan bespelen is het bijwonen van een voorspeelavond een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten. Natuurlijk zijn de voorspeelavonden ook bedoeld voor kinderen die de cursus 'Algemene Muzikale Vorming (AMV)' volgen en een instrument gaan kiezen. Op de avonden zijn behalve klanken van verschillende muziekinstrumenten diverse, uiteenlopende muziekstijlen te horen, variërend van jazz tot klassiek, van blues tot barok. Solo, maar ook in groepjes. En... de eigen schoolband van Toonbeeld is ook van de partij.

Programma:
Vrijdag 4 april: kamermuziek en blokfluit (o.l.v. Peter de Clercq) Maandag 7 april: hobo, fagot, fluit, viool, saxofoon, piano Dinsdag 8 april: piano, blokfluit, klarinet, trompet, saxofoon Woensdag 9 april: keyboard, zang, gitaar, klarinet, fluit Donderdag 10 april: cello, slagwerk, piano, de schoolband Vrijdag 11 april: gitaar, piano, zang, keyboard, orgel

De avonden hebben een informatief karakter. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen over de instrumenten en de lessen.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523
06 - 53 69 11 35