Ingezonden persbericht

Hummingbird versterkt Benelux-positie met overname twee ervaren implementatiepartners

Key Automation/Dispro marktleider in documentmanagement voor overheidssector

Amsterdam, 4 april 2003 - Hummingbird Ltd. (Nasdaq: HUMC; TSE: HUM), ontwikkelaar van Enterprise Information Management-oplossingen, neemt Key Automation Nederland B.V. en zusteronderneming Dispro B.V. (Key Automation/Dispro) over. Beide ondernemingen zijn vooraanstaande distributeurs en integrators van documentmanagementoplossingen in de Benelux. Key Automation/Dispro is al geruime tijd Hummingbird-partner met meer dan tien jaar ervaring met de implementatie en integratie van Hummingbird-oplossingen. Hoewel de onderneming in alle markten actief is, wordt zij erkend als marktleider voor document- en records-management en postvolgsystemen in de overheidssector.

"De overname van Key Automation/Dispro sluit aan bij onze strategie om de toegevoegde waarde voor de Hummingbird Enterprise-producten te verhogen", zegt Fred Sorkin, Chairman en Chief Executive Officer van Hummingbird. "Nieuwe regelgeving, eisen aan informatieopenbaarheid, e-government-initiatieven en de groeiende onderlinge afhankelijkheid van de leden van de Europese Unie vormen een strategische markt. De producten van Hummingbird en Key Automation/Dispro kunnen deze markt perfect bedienen."

Key Automation/Dispro biedt hoogwaardige productintegratie en installatie-, implementatie- en trainingsdiensten vanuit één centraal punt. Hierdoor kan de complete levenscyclus van bedrijfskennis en -informatie beheerd worden. De activiteiten van Key Automation/Dispro passen binnen de Hummingbird-strategie en vormen een aanvulling voor alle bedrijfsonderdelen, variërend van marktspecifieke expertise tot en met de krachtige merkbeleving. Dit op het terrein van:


- diepgaande kennis van Hummingbird Enterprise en met name van portal-, document-, records- en kennismanagementtechnologieën;
- uitgebreide ervaring met de implementatie van complexe document- en content-managementoplossingen op basis van Hummingbird-producten;
- uitgebreide integratie-ervaring van Hummingbird-oplossingen met technologieën van derde partijen, zoals Imaging, Workflow en Content Management;
- gecertificeerd lid van de Records Management Conventie (RMC) in Nederland;
- vooraanstaand leverancier van bestands- en correspondentiebeheeroplossingen voor diverse marktsectoren, waaronder overheid en commerciële organisaties.
Gerard Brefeld, General Manager van Dispro, en Guillaume Petit, General Manager van Key Automation, zijn tevreden over deze overname. "We zijn zeer bekend met de Hummingbird-oplossingen en kunnen documentmanagementoplossingen afleveren met concrete waarde. Daarmee vergroten we het marktbereik van Hummingbird in de Benelux."

Key Automation/Dispro
Key Automation B.V. is een full service provider van Document Information-systemen, postvolgsystemen en Records Management-oplossingen. Het bedrijf werkt volgens de 'documentlevenscyclus'-methode, waardoor alle documenten continu traceerbaar en toegankelijk zijn. Dispro B.V. levert Document Information-systemen in de Benelux, die zich richten op document-imaging, -beheer, workflowbeheer, kennismanagement en bestandsbeheer. Dispro werkt via een resellerkanaal in de Benelux en integreert oplossingen van andere leveranciers tot marktspecifieke oplossingen.

Hummingbird Ltd.
Hummingbird Ltd. is een wereldwijd opererende leverancier van bedrijfssoftware en telt circa 1.300 medewerkers die werken vanuit 40 kantoren wereldwijd. Hummingbird Enterprise is het vlaggenschip van Hummingbird en biedt een complete en geïntegreerde suite voor kennis- en informatiemanagament. Met deze groep applicaties kunnen bedrijven de volledige levenscyclus van hun interne informatie beheren. Op dit momenten maken meer dan vijf miljoen mensen gebruik van de Hummingbird-software om informatie te ontsluiten, te delen en te beheren. Voor meer informatie: www.hummingbird.com.

###



Ingezonden persbericht