Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Winkeldief aangehouden

ZEIST De politie heeft donderdagmiddag bij een winkel aan de Van Reenenweg een meisje aangehouden voor het stelen van huishoudartikelen.

Een medewerker van de winkel zag dat het 14-jarige meisje uit Zeist artikelen meenam zonder deze af te rekenen. Zij werd omstreeks 16.20 uur staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. In overleg met de ouders zal bekeken worden of zij in aanmerking komt voor een halt straf.

Bestuurder onder invloed

BILTHOVEN Op de Rembrandtlaan heeft de politie in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 03.50 uur kreeg een 25-jarige bestuurder uit Bilthoven een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had om een voertuig te mogen besturen.Op het bureau werd duidelijk dat de bestuurder 330 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft donderdagmiddag op de Utrechtseweg een snelheidscontrole uitgevoerd.
Tussen 14.00 en 16.00 uur werden 737 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Voor 45 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u

Te dronken om te lopen

ZEIST Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden die zo dronken was dat lopen zelfs moeilijk was.
Getuigen belde omstreeks 18.00 uur naar de politie met de melding dat twee dronken mannen op fiets over de Nooitgedacht reden. Een van de mannen was inmiddels ten val gekomen de andere was tegen een auto aangereden en doorgefietst. Ter plaatse trof de politie een 48-jarige man op de stoep aan. Hij kon niet meer opstaan. Na veel pijn en moeite werd de Zeistenaar naar het bureau vervoerd.

De tweede man werd niet meer aangetroffen. Wel constateerde de politie dat in de richting van de 2de Hogeweg een auto beschadigd was. De 48-jarige man werd voor verhoor en ontnuchtering ingesloten op het bureau. De tweede man zal vandaag op het bureau worden ontboden.