Gemeente Groningen


vrijdag 4 april:
Eerste gecombineerde ISO certificaat in Nederland voor DSW Stadspark

DSW Stadspark in Groningen is het eerste SW bedrijf in Nederland, zelfs het eerste bedrijf in Nederland, dat een nieuwe ISO certificering heeft gekregen waarin de sociale en de economische doelstellingen zijn gecombineerd. Het ISO certificaat is uitgereikt door functionarissen van KPMG Auditors.

Voorheen was het conform de ISO normen uitvoeren van de gewone bedrijfsactiviteiten altijd het doel. Maar Stadspark bevindt zich al twee jaar in een zogenoemde kantelingsoperatie waarin de toeleiding naar de arbeidsmarkt het eerste doel is. Het is met andere woorden nadrukkelijker dan voorheen de bedoeling dat mensen die dat aankunnen worden gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen om zo meer kansen te hebben op een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Het middel daartoe is het bieden van werkleerplaatsen in bijvoorbeeld de richtingen Metaal, Groen, Schilders, In- en Ompak etc. Stadspark bestaat totaal uit 14 bedrijven.

Op die gebieden is Stadspark al vijf jaar ISO-gecertificeerd. Elk half jaar vindt controle (audit) plaats door KPMG om te bezien of de ISO-normen worden nageleefd.

Bij de laatstgehouden audit begin maart bleek het de KPMG functionarissen dat Stadspark haar nieuwe core business op een systematische manier ten uitvoer brengt. Ofwel, de oude doelstellingen het volgens de ISO systematiek uitvoeren van de werkzaamheden in de bedrijven, dekte de lading niet meer. Het nieuwe ISO 9001-2000 certificaat kent bovendien zwaardere normen waaraan moet worden voldaan.Het verkrijgen van deze unieke certificering is voor Stadspark het bewijs dat sociale en economische doelstellingen wel zeker kunnen samengaan.