Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 april 2003 Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-043585
Enschede, Oldenzaalsestraat
Donderdag 3 april, omstreeks 17.30 uur Op de Oldenzaalsestraat vond tussen Lonneker en de Stockhorstlaan een zogenaamde kop staart aanrijding plaats, waarbij 4 auto's betrokken waren.Een 33 jr. automobiliste uit Enschede, een 24 jr. mevrouw uit Almelo en een 36 jr. bestuurder uit Enschede, stonden achter elkaar te wachten op de Oldenzaalsestraat voor de afslag bij de Stockhorstlaan. Hier wilde een andere auto linksafslaan. Een 21 jr. automobilist uit Losser, bemerkte te laat de stilstaande voertuigen op en reed tegen de auto van de 36 jr. Deze schoot door tegen de auto van de 24 jr. en deze vervolgens tegen de auto van de 33 jr.Deze laatste werd, net als een 24 jr. Enschedese, inzittende bij de 24 jr. Almelose, door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.Alle vier de voertuigen moesten worden afgesleept.

Veroorzaker aanrijding onder invloed 03-043712
Enschede, Zuiderval / Getfertsingel Vrijdag 4 april, omstreeks 02.10 uur Een getuige meldde dat hij had gezien dat op de kruising Getfertsingel / Zuiderval een automobilist door het rode licht was gereden en op de kruising een fietser had aangereden.Bleek dar de automobilist een 31 jr. Enschedeer was en de fietser een 18 jr. plaatsgenoot.Bleef bij materiele schade aan de fiets.Wel werd geconstateerd dat de 31 jr. behoorlijk aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1,2 promille uit. Zijn rijbewijs werd, mede omdat hij een aanrijding had veroorzaakt, ingevorderd.Pv wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-043703
Haaksbergen, Oude Enschedeseweg Vrijdag 4 april, omstreeks 01.10 uur Werd een 51 jr. automobilist uit Haaksbergen gecontroleerd. Bleek dat hij de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd en hij werd aangehouden. Ademanalyse aan het bureau wees 1 promille uit. Pv wordt tegen hem opgemaakt.

Aanhouding na poging inbraak / openbare dronkenschap 03-043732
Enschede, HB Blijdensteinlaan / Lasondersingel Vrijdag 4 april, omstreeks 04.30 uur Kwam een melding van inbraakalarm binnen bij de politie van de gereformeerde kerk aan de Lasondersingel. Op de HB Blijdensteinlaan werd direct daarop een fietser gesignaleerd, die vanuit de richting van de kerk kwam. Hij slingerde behoorlijk en kon zijn fiets moeilijk onder controle houden. Bij aanspreken bekende hij onmiddellijk dat hij bij de kerk had ingebroken. Hierop is hij, een 31 jr. Enschedeer, aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij in eerste instantie in verband met zijn openbare dronkenschap in een dronkenmanscel is opgesloten. Bij controle bij en rondom de kerk, werden geen sporen van braak aan getroffen. Vandaag zal een en ander nader worden onderzocht.De 31 jr. kan in ieder geval een pv ter zake openbare dronkenschap tegemoet zien.