Persberichten - 03/04/2003

Rechtbank en schuldeisers keuren de overname van de activa van Fardis door Wyndham goed

De Rechtbank van Koophandel te Turnhout keurde vandaag de overname goed van de activa en de handelszaak van Fardis (inclusief alle dochterondernemingen) (EURONEXT: FARB), producent van industriële films, composteerbare verpakking en huisvuilzakken, door een vennootschap gecontroleerd door Wyndham Global Partners, L.P., een internationale industriële investeerder in private equity.

De goedkeuring door de Rechtbank volgde op de stemming eerder vandaag door de schuldeisers, waarbij meer dan 90 % van de schuldeisers van Fardis N.V. en haar dochtervennootschap Quintus N.V. de overname goedkeurde.

Rabobank International zal de overname door Wyndham financieren en zal eveneens een kredietlijn van 20 miljoen Euro ter beschikking stellen ter financiering van bedrijfskapitaal van Fardis en de rest van de groep.

Fardis en Wyndham hopen nu dat de overname definitief rond zal zijn ten laatste einde april 2003, nadat aan alle wettelijke vereisten voldaan zal zijn.

Fardis is producent van voornamelijk industriële folies, biologisch afbreekbare verpakkingen en huisvuilzakken, en is gespecialiseerd in de hoogwaardige bedrukking van folies. Het bedrijf produceert eveneens hoogwaardige polyamide barrière film, luiersluitingen, laminaten, diepvriesfolie en postorderzakken. In 2001 realiseerde Fardis een geconsolideerde omzet van 112 miljoen EURO met ongeveer 550 personeelsleden. Zestig procent van de productie is bestemd voor export naar landen zoals Duitsland, Frankrijk en Nederland maar ook Brazilië, China en Turkije, om er enkele te noemen. Op het vlak van composteerbare zakken was Fardis trouwens het eerste bedrijf in de wereld dat een OK Compost-keurmerk kreeg voor zijn zakken in composteerbare materie. Bovendien kende het Belgisch Verpakkingsinstituut aan Fardis de Oscar van de verpakking 1998 toe voor zijn innovatieve biologisch afbreekbare zakken met trekbandsluiting. In 2002 won Fardis de Belgische Milieuprijs met haar biodegradeerbare en composteerbare verpakkingsoplossing voor groenten, fruit en vlees. Meer informatie kan U vinden op www.fardis.org.

Wyndham Global Partners is een internationale industriële private equity verstrekker, wiens strategie erin bestaat bedrijven te verwerven om hen om te vormen tot toonaangevende producenten. Zij investeren in bedrijven wiens omzet hoofdzakelijk gerealiseerd wordt in Noord-Amerika en de E.G. en beogen de operationale activiteiten te stroomlijnen en te laten groeien. Wyndham implementeert in haar bedrijven een geheelomvattend operationeel verbeteringsprogramma, dat trouwens beroep doet op de reeds in het bedrijf aanwezige operationeel mnagement om samen deze verbeteringen te realiseren en dat ervoor garant moet staan dat een infrastructuur en omgeving wordt geschapen met als doelstelling de return op de gemaakte investeringen te maximaliseren. Hierdoor stijgt de waarde van de bedrijven in haar portefeuille en vermindert het investeringsrisico aanzienlijk. Door dit programma identificeert Wyndham nog niet geëxploiteerde mogelijkheden tot waardecreatie voor de acquisitie en tracht zij deze waarde tot uiting te brengen na de acquisitie.

Bron: Fardis
Provider: Euronext Brussels