PLANET MEDIA GROUP


Website Planet Internet ingrijpend vernieuwd

Portal als inspirerend vertrekpunt, geheel overzichtelijk zonder scrollen

Amersfoort, 3 april 2003 Planet Internet lanceert vandaag haar ingrijpend vernieuwde website. De homepage heeft geen scrollbars meer en is daarmee zeer overzichtelijk en compact. In de nieuwscarroussel op de site, is met vijf hoofdartikelen steeds het laatste nieuws in beeld. Met de introductie van de Webgids, een uitgebreid, gerubriceerd overzicht van links, is www.planet.nl een inspirerend vertrekpunt naar de beste sites op het world wide web.
Aanleiding voor de vernieuwing is het onderzoek onder onze abonnees, waaruit is gebleken dat Planet Internet haar website nog beter op hun wensen af kan stemmen.

Internet speelt een groeiende rol in het dagelijks leven van abonnees. De nieuwe site geeft hieraan invulling. De belangrijkste functies van de site zijn zo toegankelijk mogelijk gemaakt. De vernieuwde homepage wordt gekenmerkt door eenvoud en transparantie: alle onderdelen op de site, van nieuws tot productinformatie, zijn binnen één muisklik bereikbaar! Dit geldt ook voor de persoonlijke omgeving van abonnees, de abonneeservice, zoekfuncties en communicatiefaciliteiten.

Winfried van der Veen, Manager Entry Portals: Planet Internet wil naast alle basisfuncties op de site ook meerwaarde blijven bieden. Dit doen wij door het plaatsen van content met een heel eigen gezicht. Denk hierbij aan diensten als Planet Multimedia, Planet Game Club en de exclusieve video items. We blijven ons onverminderd als nieuwssite ontwikkelen, omdat is gebleken dat dit door onze abonnees wordt gewaardeerd.

Niet alleen de homepage is nieuw, de verbeteringen op eenvoud en transparantie zijn voor de gehele site doorgevoerd. Wat voorheen de Planets waren, zijn nu Magazines, met overzichtelijke katernen voor elke informatiebehoefte. Ook is er meer audio- en videocontent. De site is interactiever geworden door aan artikelen forum- en doormailfuncties toe te voegen en links te plaatsen naar overige gerelateerde artikelen.

Over Planet Internet
Planet Internet is één van de grootste internetaanbieders met één van de best bezochte websites van Nederland (www.planet.nl). Voor de zesde keer op rij won Planet Internet verschillende PC Consument Awards, dit jaar voor Beste Breedband, Hoogste Snelheid en Beste service. Tevens is de provider, evenals in de afgelopen twee jaar, door Reader s Digest bekroond als Most Trusted Brand in de Nederlandse internetmarkt. Planet Internet is een onderdeel van Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl) in Amersfoort, dochter van KPN.