Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 4-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten en opsporing verzocht Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Straatroof Almere op Opsporing Verzocht
ALMERE - De politie in Almere vraagt in het tv-programma Opsporing Verzocht van aanstaande maandag aandacht voor een gewelddadige straatroof van een vrouw afgelopen 10 februari. Zij werd toen beroofd van haar pinpassen.
Deze Almeerse zaak wordt uitgezonden in het eerste deel van Opsporing Verzocht dat begint om ongeveer 19:00 uur op Nederland 1. De volgende dag (dinsdag) wordt rond het middaguur de volledige uitzending herhaald op Nederland 1.

Getuigen gezocht
BIDDINGHUIZEN De politie Dronten is op zoek naar getuigen van een eenzijdige aanrijding op de Harderdijk rond 10:00 uur donderdagochtend. Een 29-jarige automobiliste uit Biddinghuizen was van de weg afgeraakt en in de berm/weide terecht gekomen. Ter plaatse verleende een oplettende omstander hulp. De GGD heeft de vrouw gecontroleerd; ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie Dronten komt graag in contact met de getuigen, onder andere de bestuurder van een vrachtwagen en een bestuurder van een trekker, die ter plaatse waren.

Mogelijke inbrekers aangehouden
ALMERE Donderdagavond hield de politie drie minderjarige jongens (twee uit Amsterdam en een uit Almere) op de Grote Vaartweg aan op verdenking van inbraak. Surveillerende agenten zagen de drie lopen en vermoedden dat ze gereedschap bij zich hadden. De drie zijn staande gehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (het s nachts vervoeren van inbraakgereedschap). De agenten troffen inderdaad inbrekersgereedschap aan; dit is in beslag genomen. De drie zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Fietster gewond
DRONTEN Een fietster uit Dronten (leeftijd bij schrijven van dit bericht nog niet bekend) is donderdagavond naar het Sophiaziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen fietste de vrouw op de Arendschelling vanuit Dronten en viel toen een kat over het fietspad liep. De vrouw is met hoofdletsel onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft zij een hersenschudding en gezichtsletsel.

Kenteken moet zichtbaar
ALMERE Een motoragent deelde donderdag in Almere Buiten verschillende bonnen uit aan verkeersdeelnemers die zich niet aan de regels hielden. Onder andere geen gordel, niet houden aan maximum snelheid, rijden door rood. Verder viel het de agent op dat sommige kentekens niet goed zichtbaar waren; dit omdat de trekhaak ervoor hing. Als je kenteken niet goed zichtbaar is, dan kost dat 57 euro.